En de Gouden Boekenuil 2013 gaat naar...

, door (svo)

48
gouden boekenuil

De Gouden Boekenuil 2013 gaat naar Oek De Jong en zijn roman 'Pier en oceaan'. De auteur ontvangt naast de eer en het applaus ook een geldprijs van 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre.

Lees hier de Humo-recensie van 'Pier en oceaan'

De Prijs van de 100-koppige Lezersjury van Bent Van Looy gaat naar de Nederlander Tommy Wieringa en zijn roman 'Dit zijn de namen' (De Bezige Bij), een 'onverhoeds grimmige, spannend opgeschreven vertelling over het spoorzoeken naar identiteit in de eenentwintigste eeuw' (uit de Humo-recensie van Jeroen Maris). Hij wint een geldprijs van 2.500 euro en een Montblanc-pen.

Vorig jaar ging de Gouden Boekenuil naar David Pefko. Hij werd gelauwerd voor 'Het voorseizoen', Stephan Enter kreeg de Prijs van de Lezersjury voor 'Grip'.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan