Nina Polak - We zullen niet te pletter slaan

, door ()

Deel
We zullen niet te pletter slaan

Niet zo in de debuutroman van Nina Polak. ‘We zullen niet te pletter slaan’ (Prometheus) opent met de pijnlijke scheiding van twee moeders. Daardoor komen Anna en Schard zonder ouderpaar te zitten. Voorwaar geen pretje, maar de tijd dat een scheiding het ergste was wat jongeren kon overkomen, is al even voorbij. Net als de twee vrouwen, Marie en Benya, dolen hun kinderen door het boek.

Anna verdient haar geld met het schrijven en illustreren van kinderboeken, terwijl Schard anderhalf jaar lang een vriendin achternareist in India. Ze twijfelen wat aan zichzelf, en de wereld twijfelt wat aan hen. Tja. Dat levert heel wat scènes op die ‘pan­seksueel’ zijn, zoals een vriendin van Benya zichzelf omschrijft. Anna probeert zich aan een homovriend over te geven, en experimenteert in de tussentijd met een lesbische kleuterjuf in wier klas ze de kinderen voorlas.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan