Cees Nooteboom - Het raadsel van het licht

, door ()

Deel
6148_catalogue_10533_detail.jpg

Nooteboom kreeg vorige week in het Paleis in Brussel de Prijs der Nederlandse Letteren toegekend. Welk van zijn boeken zou hij, als ik ook eens een vraag mag stellen, koning Albert of koningin Paola aanbevelen ter introductie van z'n oeuvre? Ik weet toevallig het antwoord, want onlangs stelde ik hem die vraag, bij zijn passage op De Nachten. 'Ik vind niet dat je wie dan ook moet voorschrijven wat-ie zou moeten lezen,' zei hij. 'Ze moeten vooral hun intuïtie volgen, en misschien is die intuïtie wel dat ze niks lezen. En anders: een mooi liefdesverhaal als 'Mokusai', waarom niet?'

Zou er ook een boekhandel zijn onder de hofleveranciers? Dan heeft die in het seizoen dat Cees Nooteboom de hoogste onderscheiding in onze letteren te beurt valt, misschien niet 'Mokusai' maar hopelijk toch wel een Nooteboom of drie van recente makelij in huis.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan