Remco Campert - Het avontuur van iks en ei

, door ()

Deel
5448_catalogue_8789_detail.jpg

De Vijftiger wordt straks tachtig: misschien voelt hij de jaren zuchten in zijn botten, misschien is niet elke dag er een van swing en vrolijkheid, maar zijn zinnen, die kraken nog altijd van versheid.

'Het avontuur van Iks en Ei' (De Bezige Bij) is een nieuw bewijs van vakmanschap. Iks doet iets onbestemds in de straatverkoop ('een beginnend ondernemer met een chronisch gebrek aan startkapitaal'), Ei bedient op een kantoor de papierversnipperaar ('een eenvoudige kantoorpik'). 't Zijn brave burgerluitjes, dommig en bedeesd, met een strakke dagindeling waar geen spatje opwinding aan te onttrekken valt. Of het moeten de bioscoopbezoekjes zijn in het gezelschap van de meisjestweeling Zo en Zus - yup, taalspelletjes blijven Camperts lust en leven.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan