Aangeboden door Bulldog

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Humo zijn hier niet bij betrokken.

‘Verhuizen naar Berlijn was de beste beslissing ooit’: de festivalzomer van aanstormend elektrotalent Lola Haro (24)

Aangeboden door
Lola Haro Beeld Jens Mollenvanger
Lola HaroBeeld Jens Mollenvanger

Verhalen met een bold beginning, daar hebben wij wel oren naar. In een reeks van vier brengen we jonge creatievelingen die vastberaden hun eigen koers varen. De Antwerpse Lola Haro (24) veroverde in 2018 met haar atmosferische elektro de dj-scene al even plots als ze verscheen. Deze zomer verruilt ze thuisstad Berlijn voor heel wat festivalweides in binnen- en buitenland. ‘Focussen op muziek inspireert me enorm, al was ik nooit bezig met één specifiek doel.’

Hoe ziet jouw festivalzomer eruit?
Lola Haro: “Ik speelde begin juni al op Klub Dramatik in Antwerpen, een van mijn favoriete festivals. Begin juli stond Paradise City Festival op de planning, dat voelde echt als thuiskomen. Heel wat van mijn vrienden spelen daar, komen feesten of zitten mee in de organisatie. Dat maakt me zo trots, omdat ik weet hoe hard er gewerkt wordt achter de schermen. En eind augustus komt er echt een droom uit, want dan sta ik op Lost Village Festival in het Verenigd Koninkrijk. Echt een van de coolste festivals qua productie.”

‘Ik was er nooit bewust mee bezig om door te breken, ik ben er gaandeweg in gerold’


Je verruilde het hippe Antwerpen inmiddels voor het nog hippere Berlijn. Wat trok je zo aan in de stad?

Haro: “Doordeweeks ben ik in Berlijn, in het weekend ben ik vaak aan het reizen voor shows. In Berlijn omring ik me bewust met mensen die ook bezig zijn met muziek, dat inspireert enorm om nog meer te focussen. In Antwerpen had ik soms het gevoel dat ik bleef trappelen op dezelfde plek. Toch vergeet ik nooit waar ik vandaan kom. Ik weet wat ik wil en ik ben enorm gepassioneerd, maar ik blijf humble. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik krijg.”

Is die focus cruciaal om het hectische leven dat je leidt, vol te houden?
Haro: “Toch wel. Het is zalig om van je passie je beroep te maken, maar als ik het niet voldoende afbaken, hou ik dat ritme niet vol. Als ik het hele weekend moet draaien, slaap ik weinig en leef ik vooral ‘s nachts. Dit is geen normale job van 9 tot 5. Vroeger sliep ik dan vaak ook tijdens de week lang uit en dook ik pas in de namiddag in mijn muziek. Maar nu probeer ik zoals een ‘normaal’ mens op een gewoon uur op te staan. Het eerste uur laat ik dan ook mijn smartphone volledig links liggen. Ik maak een lekker ontbijt, ik lees een magazine en maak me rustig klaar. En dan pas is er tijd voor sociale media. Zo begin ik de dag beter en productiever.”

Hoe zou je jouw bold beginning omschrijven?
Haro: “Ik heb een tijdlang grafisch ontwerp gestudeerd, maar dat was niet echt iets voor mij. Wat ik nu doe, was nooit een doel op zich. Ik was er nooit zo bewust mee bezig om door te breken. Muziek was altijd al een passie: ik deed niks liever dan platenwinkels bezoeken en snuisteren. Doordat ik het zo graag doe en doordat het zo dicht bij mezelf ligt, ben ik er gaandeweg in gerold. Ik noem mezelf ook niet graag een ‘artiest’, misschien om die reden.”

Waar put je zelf inspiratie uit?
Haro: “Tijdens weekends waarin ik zelf niet moet spelen, ga ik graag feesten en luisteren naar artiesten die ik graag bezig hoor. Het is inspirerend om te zien hoe zij het aanpakken, al kijk ik voor mijn werk niet per se naar wat zij brengen. Het zijn vooral de mensen van wie ik hou die me inspireren: mijn vrienden, mijn zus, de mensen met wie ik samenwerk. En goede muziek natuurlijk. Zelf luister ik heel veel naar hiphop, maar tegenwoordig zet ik ook geregeld indie, rock of een warm soulnummer op. Of ik laat mijn oren rusten. Dan geniet ik van de stilte (of van het typische lawaai van de stad) en laat me leiden door de dingen die rondom mij gebeuren.”

In hoeverre zit er een stukje van jezelf in wat je doet tijdens een set?
Haro: “Meer dan je zou denken. Ik zie elke dj-set als een vorm van zelfexpressie. Als wat je doet geen uitdrukking van jezelf is, ben je verkeerd bezig, denk ik. Geef je jezelf ergens volledig aan over, dan komt dat ook heel echt over. En dat probeer ik toch te doen.”

In deze interviewreeks vertellen bold beginners en aanstormende talenten Lola Haro, producer Chuki Beats (26), danser en choreograaf Joffrey Anane (30) en fotografe Morgane Gielen (27) over hun passie en hoe ze resoluut hun eigen koers varen. Een visie die ze delen met Bulldog: niet zomaar een London Dry Gin, wel een expressie van passie en ondernemerschap.
Ons vakmanschap drink je met verstand.

De journalisten van Humo zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234