Rhye - Woman

, door ()

61
RHYE

Negeer allereerst de geruchtenmolen: u hoort géén vrouwenstem – of eunuch – zoals in hippe kringen beweerd wordt, maar wél de falsetto van Mike Milosh, een Canadese songwriter met uitvalsbasis in Los Angeles, geflankeerd door producer Robin Hannibal, die zijn soulstrepen verdiende bij Quadron. Een moordduo, zo blijkt, dat frêle popsongs brouwt die het hart tot vijf keer zwaarder maken.

Er zijn de scherpe oneliners: 'I'm a fool for that sound in your sighs / I'm a fool for your belly / I'm a fool for your love', kreunt-ie in het machtige 'Open' (uitgetest op het mooiste meisje van de klas én goedgekeurd). Maar ook: de wiegende funk van 'Shed Some Blood' en het ijskoude 'One Of Those Summer Days', een ballad waarin gitaar en saxofoon beurtelings de dans leiden.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan