Tubelight - Heliosphere

, door ()

5
Heliosphere

Niet erg dus dat in opener ‘Visions’ The Stone Roses komen binnengewandeld alsof het 1989 was. Lome beat, tremelogitaartje, een sitar diep in de mix en Lee Swinnen die voorstelt: ‘Take this trip and let it slip to your subconscience.’ Met veel plezier, en zullen we anders eens gaan kijken of we onze baggy pants nog hebben en doen alsof er nog een sixpack xtc van een goed jaar in de koelkast ligt?

De invloeden liggen er niet altijd en overal even vingerdik op, maar de songs waarin dat wél het geval is, steken er bovenuit. Nog eens Madchester’s finest in ‘Coming After You’ (iemand dit jaar al een aanstekelijker gitaarlijntje gehoord?), The Jesus And Mary Chain in ‘Suzy’s Suicide’ (er wordt gestorven dat het een aard heeft op deze plaat, maar altijd met de vuist in de lucht), en de motherfucking Stooges in afsluiter ‘I Wanna Hit’. Inclusief één Iggy-‘whoop’ van Swinnen. Heerlijk ook hoe, als de rest al uitgeput op de knieën tussen de brokstukken zit, de bas de zaak nog één laatste keer op sleeptouw neemt. En dan gedaan. ‘Heliosphere’: 0 procent vernieuwend, 100 procent aanstekelijk.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan