Tune-Yards - I Can Feel You Creep into My Private Life

, door ()

5
vrijbeeld

Ook ‘Coast to Coast’ is – zeker naar Tune-Yardsnormen – een catchy ding. Mocht de song een quizvraag over lang geleden zijn, Eurythmics was een mogelijk antwoord geweest. Vroeger maakte Tune-Yards niet altijd even makkelijk te ordenen chaos, en ook in deze song zitten kleine stoorzenders: een machine die niet wil starten, een synthkoortje dat stormgeluiden maakt. Toch laat het besluit over de plaat zich hier al perfect voorspellen: Merrill Garbus is definitief gaan zingen for the sake of the pop song.

Kenners zullen zeggen: dat wás al zo, op het drie jaar oude ‘Nikki Nack’. Ja, maar ‘I Can Feel You Creep into My Private Life’ bevestigt dat dubbel en dik: met ‘ABC 123’ bijvoorbeeld, dat aan de goeie luim van Santigold doet denken, en verder terug in de tijd ook aan die van Bow Wow Wow.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan