Billie King - There You Go, My Love

, door ()

Deel
3354_catalogue_5143_detail.jpg

Er is veel geschreven over de meidengroep Billie King, en live staan er inderdaad vijf madammen met ballen op de bühne, maar op 'There You Go, My Love' heet Reymers belangrijkste muzikale partner Tom Pintens: lid van Zita Swoon en de creatieve kracht achter wijlen Flowers (en indertijd ook haar lief).

'There You Go, My Love' is opgedragen aan Lucas, Tine Reymers jongere broer, die in 2003 verongelukte. Die tragedie heeft sporen nagelaten in de teksten, maar de kracht van de songs is dat ze weliswaar gaan over een dierbare wiens verscheiden een groot gat heeft geslagen, maar nooit zo specifiek worden dat de luisteraar er zijn eigen verdriet (én hoop op betere tijden) niet in zou kunnen projecteren: op het eerste gehoor zouden songs als 'Swing Low', 'Come Day Come Night' en 'Drinkin' Dancin' Waitin'' net zo goed kunnen gaan over een geliefde die met de noorderzon verdwenen is.

Met uitzondering van single 'Sit Back, Relax' (héérlijke handclaps), een paar aan PJ Harvey herinnerende tracks ('Swing Low' - die backing vocals!) en het gruizige duo 'The Gun' en 'Those Boots' kiest Reymer voor relatief ingetogen songs die rusten op een piano of een orgel, al draait het uiteindelijk altijd om haar onnavolgbare stem. We hadden haar graag iets vaker kwaad gehoord - getuige 'The Gun' kan ze dat heel goed - maar misschien was daar het moment (nog?) niet voor gekomen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: