Sukilove - Good Is in Your Bones

, door ()

Deel
3304_catalogue_5041_detail.jpg

Flair) waarin je lief plots besluit dat 'ze-toch-alleen-maar-goeie-vrienden-wil-zijn'. Het gevolg? Dé plaat. Recht van het hart naar de pen.

Met uitzondering van de van liefdessappen doordrenkte openingstrack 'Blood' en het huppelende 'Milk Makes Holy' (hoogtepunt één) staat deze plaat vol stekelige, bijwijlen zeer donkere, maar beklijvende en volgens de regels van de kunst opgebouwde popsongs. Geen joligheid en frivoliteit, maar drama en tragiek, elf nummers lang. Wij zouden niet graag Dewezes (ex-)lief zijn - of hoort ú zichzelf graag toespreken met zinnen als 'You don't want to spend a lie with someone like me/Let me go/I don't owe nobody no apology' (uit 'Ballad of No Apology' - hoogtepunt twee)? Of wat te denken van sleutelsong 'Good Friends', waarin wordt teruggedacht aan die onverwachte kus en wat daarop volgde: 'Good friends/They have to take care of each other/Good friends they do not love one another.' Seks verandert alles: waar hebben we dat nog meer gehoord.

Van het gebroken liefdesliefdje 'Let's Dive' werden wij evenmin opgewekt ('I'm gonna dive for you' - en het is niet in een zwembad). Mooi, ijl, weids, breekbaar in de beste Duyster-traditie. En wat te denken van 'Mama', een klassieke popsong met een aan Lennon en McCartney schatplichtig refrein, en hoogtepunt drie: een zoon bekent aan zijn moeder dat het ook dit keer weer niks wordt - het arme mens hoorde de bruidsklokken al luiden.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: