Humo's Comedy Cup: Sta op, comedians!

, door (jm)

200
comedy cup

Dan bent u óf Servais Verherstraeten óf de geknipte man/vrouw voor Humo’s Comedy Cup. Want jawel: het concours van de Gulle en Zich In Alle Toonaarden Verspreidende Lach slaat z’n glorieuze vleugels weer uit. Wie wil er per slot van rekening níét de opvolger van William Boeva worden, de winnaar van 2012? Aan jou hebben we niets gevraagd, Servais.

Concretissimo? Voor 30 september stuurt u een bio (mét contact- en adresgevens, we komen u niet zoeken op Facebook) naar comedycup@humo.be. En soixante-huitards als we zijn verplichten we u tot niets, maar misschien is het wel aan te raden om daar (een link naar) beeldmateriaal bij te leveren – maximale lengte: tien minuten. Beeldmateriaal van u in funny action, welteverstaan, in uw favoriete natuurdocumentaire zijn we niet geïnteresseerd.

Uiteindelijk worden maximaal zestig deelnemers geselecteerd voor een set van vijf minuten in één van de vijf voorrondes in de beste comedycafés van Vlaanderen: 

Vrijdag 17/10: De Witte Non - Bonnefantenstraat 26 - Hasselt

Woensdag 22/10: Café The Joker - Kleine Markt 16 - Antwerpen

Vrijdag 24/10: De Trukendoos - Stasegemdorp 96 - Harelbeke

Zaterdag 25/10: Barcode - Muntstraat 22 - Leuven

Dinsdag 28/10: Charlatan - Vlasmarkt 6 - Gent

Daaruit worden er maximaal acht geselecteerd voor de tweede ronde in de Minard in Gent, op 18 november – die acht krijgen trouwens ook een masterclass van Alex Agnew. Als u tot de drie finalisten behoort, komt u uw kunstje op 10 december nog ’s overdoen in de Antwerpse Arenberg. En als u tenslotte de boel gewoon wint, ontvangt u 1.000 euro cash, en wordt u promotioneel en redactioneel ondersteund door Humo.

Droogkloten lezen het wedstrijdreglement hier na, lachebekjes bekijken de getuigenis van William Boeva. Trek eens aan mijn vinger!

Cover 3859 19/08/2014

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 19 augustus 2014

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: