Warhaus in Ancienne Belgique Club

, door ()

17

In het Warhaus van Maarten Devoldere staat een wijnbespatte piano. De schoorsteenmantel is met marmerwolken overtrokken, op de overloop liggen leren schoenen. De keuken is een niemandsland. Zoveel staat me voor de geest sinds debuutplaat ‘We Fucked A Flame Into Being’ me erin rondleidde. 

Aan die plaat heeft Devoldere grotendeels alleen gewerkt. Maar ten dienste van de tournee markeert hij een aantal liner notes in fluo. Kreusch (Soldier’s Heart) is natuurlijk de eerste. Michiel Balcaen (Balthazar,Faces on TV) rammelde afgelopen zomer Devolderes ribbenkast dooreen in een partijtje worstelen, maar hij kan ook een aardig mopje drummen. Ook Jasper Maekelberg (Faces on TV) - multi-instrumentalist, mixer en producer - heeft véél noten op zijn zang. Vanavond staat zijn signatuur duidelijk op de nummers gedrukt.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan