De beste grap volgens Sammy Neyrinck

1
Sammy Neyrinck

Een groen 2pk’tje staat met autopech langs de weg. Er stopt een rode Ferrari en de bestuurder vraagt of hij de man met de 2pk niet naar de dichtstbijzijnde garage moet trekken.

‘Oké,’ zegt de kerel met zijn 2pk. ‘Als ik iets te snel rijd, moet je maar met je koplampen knipperen,’ zegt de bestuurder van de Ferrari.

Ze rijden voort, tot ze moeten stoppen voor een rood licht. Naast hen stopt plots een zwarte Lamborghini. De automobilist daagt de Ferrari duidelijk uit tot een dragrace. Wanneer het licht op groen springt, gaan de twee sportwagens er zij aan zij pijlsnel vandoor. Het 2pk’tje wordt in hun zog meegesleurd en de man achter het stuur stopt nu niet meer met knipperen met z’n lichten.

Wat verderop staat een politieagent paraat met een mobiele snelheidsmeter, en hij ziet het trio in een flits voorbijrazen. De agent belt in paniek naar zijn kazerne: ‘Commissaris! Commissaris! Er is hier net een Lamborghini gepasseerd. Met meer dan 230 per uur!’ ‘Ja, en dan?’ vraagt de commissaris. Zegt de agent: ‘Ja, maar daarachter volgde een Ferrari met meer dan 220 kilometer per uur!’ ‘Ja, en dan?’ vraagt de commissaris nog eens. ‘Ja, maar...’ antwoordt de agent, ‘daar vlak achter volgde nog een 2pk’tje dat de hele tijd met z’n lichten knipperde om die twee andere voorbij te steken!’

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?