De eindejaarsvragen: Rika Ponnet

Deel
Rika Ponnet

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

De voortschrijdende kennis inzake klimaatverandering, migratie, menselijk lijden en de inertie wanneer het op handelen aankomt. In mijn eigen leven: mijn boek ‘Alleen met jou’ en de emotionele reacties erop. De mens is gemaakt om graag te zien en graag gezien te worden.

Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2018?

Tv: ‘Alleen Elvis blijft bestaan’, ‘Winteruur’, ‘De afspraak’ en ‘Terzake’ (Canvas). Nu pas ‘Radio Gaga’ (Eén) ontdekt, ik was al vaak geraakt en ontroerd. Laat op de avond, na een lange werkdag, biedt Jeroen Meus in ‘Dagelijkse kost’ (Eén) een warm dekentje voor het slapengaan.

Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2018?

Boek: ‘Het enige verhaal’ (Julian Barnes), ‘Goede mannen’ (Arnon Grunberg), ‘Mannen zonder vrouw’ (Haruki Murakami). ‘Ik ben weer velen’ (Sabien Clement & Maud Vanhauwaert), ‘Er zit een hond in u’ (Randall Casaer). Ontdekt hoe fantastisch het is om te lopen op Bach.

Wie wenst u wat toe voor 2019 (ten goede of ten kwade)?

Iedereen de wijsheid dat weten altijd het resultaat is van lichaam, gevoel en verstand. Het vermogen om dat weten toe te laten en op die manier zo dicht mogelijk bij zichzelf te komen, en dus ook de andere. Het zou van deze wereld een intiemere plaats maken.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?