President Nicolas Sarkozy en Didier Reynders. Beeld EPA
President Nicolas Sarkozy en Didier Reynders.Beeld EPA

Open Venster

‘Mensen continu bang maken levert altijd succes op’

Lezersbrief

Ik heb met veel interesse de interviews gelezen met de economen Geert Noels (Humo 4271) en Paul De Grauwe (Humo 4272), maar ik zou toch een paar bedenkingen willen maken.

Als we iets geleerd hebben uit de coronacrisis, dan is het wel dat experten elkaar helaas vaak tegenspreken, maar soms ook met oplossingen komen aandraven waarvoor bij de burger geen draagvlak bestaat. Dat laatste kan wel worden ondervangen doordat politici, die beter aanvoelen wat de burger kan hebben, in staat zijn hun beleid uit te leggen en te verdedigen.

Een tweede les is dat het continu bang maken van de mensen voor wat komen gaat, altijd succes oplevert. Gaat het niet om lijf en leden, dan wordt het nu de betaalbaarheid of de bevoorrading van de energie nadat, zoals de heer Noels terecht opmerkt, we onder de paarse regeringen onze productiecapaciteit van kernenergie hebben verkocht aan Frankrijk. De schuld hiervoor bij Verhofstadt leggen is juist, maar we mogen niet vergeten dat vooral Didier Reynders (MR) de architect was van die misstap, die werd gesteund door zowel de Vlaamse als Waalse socialistische partners in de regering. President Sarkozy heeft daarna Reynders onderscheiden als vriend van Frankrijk.

In het licht daarvan nu de energieproductie terugkopen is wel het toppunt. En het gebeurt weer door vooral dezelfde politieke partijen, met aanvulling van Groen en Ecolo, die nu wel finaal hun gebrek aan geloofwaardigheid en aan visie etaleren.

Geert De Baere, Sint-Niklaas.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234