null Beeld Netflix
Beeld Netflix

kijktip'I Think You Should Leave'

Het hele nieuwe seizoen van ‘I think you should leave’ is te bekijken in amper twee uur: ‘Langere afleveringen kan de kijker niet aan’

‘We’re all trying to find the guy who did this!’ ‘I’m worried the baby thinks people can’t change.’ ‘They’re saying ‘Coffin Flop’ is not a show!’ De meesten zullen het nu in Keulen horen donderen, maar de gelukkigsten onder u weten hoe laat het is: er komt een nieuw seizoen aan van ‘I Think You Should Leave’, de unieke en compleet absurde komische reeks van en met de Amerikaanse komiek Tim Robinson.

Redactie

Vier jaar geleden dook ‘I Think You Should Leave’ voor het eerst op en de mix van bizarre personages, sketches zonder pointe en onnozele oneliners had verrassend veel succes. Met een Emmy onder de arm mag Robinson nu voor een derde keer zijn waanzin op het Netflix-publiek loslaten.

– Elke aflevering van ‘I Think You Should Leave’ duurt ongeveer een kwartier, een seizoen is voorbij op nog geen twee uur. Krijg je van Netflix nooit de vraag om meer te leveren?

TIM ROBINSON «Er is al eens voorzichtig gepolst, maar ik heb die boot afgehouden. Voor mij is de kwaliteit belangrijker dan de kwantiteit, en mensen beseffen niet hoeveel werk het is om elke sketch perfect te krijgen. We hebben ons ook van bij het begin de vraag gesteld: wat kan de kijker aan? ‘I Think You Should Leave’ heeft geen intro en tussen de sketches zit geen overgang: twintig minuten absurditeiten lijkt ons dan wel de bovengrens (lacht).»

– De sketches gaan over niets, maar veel mensen proberen er toch een diepere betekenis in te zoeken. Het eerste seizoen leek met zijn vele personages die nog liever doodvallen dan hun ongelijk toe te geven bijvoorbeeld één grote metafoor voor Donald Trump. Was dat ooit de bedoeling?

ROBINSON «Ik ben in ieder geval nooit met de andere schrijvers aan ons bureau gaan zitten met het idee: nu gaan we een personage à la Trump bedenken. We zoeken gewoon situaties die we zelf grappig vinden, over mensen die zich ergens voor schamen en die om hun gezicht te redden dingen doen waardoor ze steeds dieper in de problemen komen. En Donald Trump is toevallig iemand die dat soort dingen constant doet. Aan de andere kant denk ik dat ‘durven toe te geven dat je je vergist hebt’ een steeds zeldzamer talent is, zeker op sociale media. Door daar de draak mee te steken, sluit ‘I Think You Should Leave’ in zekere zin wel aan bij de tijdgeest.»

– Veel sketches zijn een meme geworden op het internet. Welke oneliners krijg je zelf het vaakst te horen van de fans?

ROBINSON «Afgaand op de reacties heeft de sketch over ‘Coffin Flop’ (een fictief tv-programma dat enkel bestaat uit beelden van lijken die uit hun doodskist vallen, red.) wel een gevoelige snaar geraakt (lacht). En ik krijg heel vaak de vraag wanneer Ruben Rabasa (de acteur die in ‘Car Focus Group’ vraagt om een auto met ‘a good steering wheel that doesn’t fly off while I’m driving’, red.) nog eens mag meedoen. Daarop zeg ik altijd hetzelfde: ik zou zelf niets liever willen, maar dan moeten we éérst een personage bedenken dat beter is dan ‘Focus Group Man’.»

– Proberen veel mensen hun eigen idee voor een sketch te slijten?

ROBINSON (denkt na) «Voor zover ik me kan herinneren, is dat nog niet voorgekomen. Als er iets grappigs gebeurt in mijn leven krijg ik vooral de vraag om dat zeker níét te gebruiken. Mijn familie is er als de dood voor dat ze ooit opduiken in ‘I Think You Should Leave’ (lacht).»

‘I Think You Should Leave – seizoen 3'
Vanaf 30 mei op Netflix

Lees ook onze recensie van het tweede seizoen: Seizoen 2 van ‘I Think You Should Leave’ op Netflix slingert je zo vaak heen en weer tussen lachstuipen en ontroering dat je er bijna een whiplash aan overhoudt

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234