Een mens van goede wil: Bieke Heene

, door (js)

114
bieke heene vrijbeeld

'Vluchtelingen zijn toch geen criminelen?'

Bieke Heene is vertaler en geeft Nederlands aan volwassenen. ‘Via één van mijn studenten leerde ik vorige herfst de Facebookgroep Community Support for Refugees in Belgium kennen. Het is een initiatief van vier expatdames die de vluchtelingenopvang bij ons niet meer konden aanzien. Honderden Syriërs en Irakezen leefden in Brussel op straat. Op het hoogtepunt van de crisis kregen pas gearriveerde gezinnen van de dienst Vreemdelingenzaken een papiertje met een datum waarop ze mochten terugkomen voor hun inschrijving – soms wéken later. Daarom namen die expats het heft in eigen handen.’

Bieke Heene «Ouders met kinderen zwierven rond in de buurt van het Noordstation. Ellendige taferelen: ze hadden geen eten en geen onderdak. Toen ik op Community Support een bericht las over een koppel en hun dochtertje dat aan de post van het Rode Kruis stond te verkleumen, ben ik in mijn auto gesprongen om ze te gaan halen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan