Disko Drunkards op Dour en 10 Days Off

, door (jub)

Deel

Dat hun Olivia Newton John-cover Physical' een succes was, hoeven we u niet te vertellen. Sinds kort is er een nieuwe single, Who You Gonna Call?', met bijbehorende knotsgekke videoclip. Binnenkort trekken de Drunkards naar Venetië, Japan en de Fabric in Londen. Niet slecht voor een groep waarvan u in de winkel geen plaat zult vinden: hun titelloze debuut wordt gratis onder concertgangers verspreid.

''Kookóóó!''

HUMO Tref ik je op een muziekloze dag?

Stéphane Misseghers «Ja, dat komt niet vaak voor. Maar met dEUS staan we even op non-actief: Mauro is met Wim Vandekeybus aan het werken, Tommy is met de nieuwe van Magnus bezig, Alan met jazztoestanden, en ik met Disko Drunkards. Benieuwd hoe en waar we de repetities voor onze twee concerten op Pukkelpop ingepast krijgen.»

HUMO Ben jij de musical director van Disko Drunkards?

Misseghers «Nee, dat zijn we allemaal een beetje. Iedereen zingt ook. Het is een echte groep, hè. Een rudimentaire groep, maar een groep. Een behoorlijk simpel hobbyproject dat een demo de luxe op cd heeft uitgebracht omdat de optredens zo goed begonnen te lopen.

»De meningen over ons plaatje zijn zeer uiteenlopend. Sommige mensen begrijpen het niet: ze vinden het banaal. Onze muziek is puur op groove gebaseerd, en de humor primeert. Wie houdt van poëtische teksten is aan het verkeerde adres. Put on your dancing shoes and shake that ass, baby, daar gaat het om. 't Is pretentieloos, ook al hebben we heel hard gezocht naar grooves die je drie dagen kunt spelen zonder ze beu te worden.»

HUMO Wie zingt er in het knotsgekke, met keelklanken gelardeerde Kookdo'?

Misseghers «'t Is Kookoo', met twee o's. Dat zijn Ben en ik: ik ben de lage stem, Ben de hoge, de 'Kookóóó!' (lacht) Jaja, er is over nagedacht. We hebben dat op één avond in mijn living in elkaar gestoken. Beetje een Grandmaster Flash-rip-off, hè.»

HUMO Jullie cd is nog altijd niet te koop?

Misseghers «Nee, en we zijn dat ook niet van plan. Het zou ons stukken van mensen kosten. We delen ze uit tijdens concerten. 't Is te zeggen: de organisator koopt een stel cd's, afhankelijk van hoeveel volk hij verwacht, en verrekent ze aan de kassa. Wie naar onze concerten komt, krijgt een gratis cd mee naar huis. Op die manier hebben we er al 7.500 aan de man gebracht: lang niet slecht. Vraag maar eens aan een beginnende Belgische groep hoeveel bloed, zweet en tranen er nodig zijn om duizend cd's verkocht te krijgen.»

HUMO Stel dat je voor de allereerste repetitie van Disko Drunkards drie namen op een bord had moeten schrijven: welke zouden dat geweest zijn?

Misseghers «Liquid Liquid, Funkadelic en The Hawd Gankstuh Rappuhs Emsees Wid Ghatz

Disko Drunkards speelt op donderdag 16 juli op Dour en op maandag 27 juli op 10 Days Off

Humo 3592 07/07/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 7 juli 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?