HairGlow: Alex Callier

, door (kt)

2

Nadat hijzelf en gitarist Raymond Geerts enigszins bekomen waren van de schok, zetten ze meteen de doorstart in: het duo schreef een handvol nieuwe songs en begon te zoeken naar een vervangster voor Geike. Callier kanaliseerde zijn woede en verdriet intussen in zijn nieuwe project HairGlow. De onderkoelde single 'Let It Go' kent u al, de titelloze plaat - tien gladgepolijste maar heerlijk meezingbare electropopsongs - verschijnt 4 september.

''Het is perfect normaal dat Geike weg wilde''

Enkele quotes uit het interview met Alex Callier:

Over Geike Arnaert

«Geike is mijn kleine zus, dus ik hoop van harte dat ze in alles slaagt - haar diploma, haar groep en alles wat ze nog wil. Ik probeer er niet te veel over te filosoferen, want ik weet hoe introvert ze is: nu heeft ze niemand meer om zich achter weg te steken.»

Over Hooverphonic

«'t Is blijkbaar aartsmoeilijk om onze nummers te zingen. Maar ik heb toch al zeker zeven fantastische vrouwenstemmen gehoord. Eentje van een meisje uit Parijs, eentje uit Canada en één uit Amerika, en dan nog vier uit eigen land. 't Wordt natuurlijk niet simpel: wie we ook kiezen, ze zal altijd met Geike vergeleken worden.»

Over HairGlow

«Janettendisco is toch gewéldig! Je moet er af en toe eens fameus over durven te gaan. Scott Walker deed dat toch ook? En de al eerder geciteerde Lee Hazlewood: totale mafkees, totaal te mijden, maar plots vond iedereen 'm geweldig. Idem met Burt Bacharach: maakte slappe muzak die om onverklaarbare redenen ineens grote kunst heette. Ik heb me nooit iets aangetrokken van de heersende modes. Soms verlies je daardoor wel eens een klad fans, maar liever dat dan in een cirkel te blijven ronddwalen.»

«De platenverkoop is in elkaar gestuikt? Geen probleem, dan halen we het wel uit onze liveshows. Tarara: de honoraria voor cluboptredens zijn niet om over naar huis te schrijven. Voorlopig kosten die optredens mij geld. Laat het duidelijk zijn: ik kláág daar niet over. Ik heb de voorbije jaren niet slecht verdiend, dus ik kan het me permitteren om eens in het ondiepe te springen en een beetje te investeren.»

Over auteursrechten

«Ik ben zeer dankbaar dat ik deze job mag doen, maar ik aanvaard niet dat mensen mijn werk stelen, en ik kan het al helemaal niet hebben dat ze mij een arrogante zak vinden omdat ik hen terechtwijs. Ik vraag mij trouwens al jaren af waarom geen enkele politicus daar iets aan doet: zijn ze misschien te bang om op de barricaden te staan? Voor wie het nog niet wist: de artistieke sector betaalt gigantisch veel belastingen. En laat die opmerkingen als 'jaja, die muzikanten amuseren zich een beetje en worden er nog fameus voor betaald' alsjeblieft achterwege. Of moet ik mij misschien excuseren omdat ik mijn job graag doe?»

Lees het volledige interview met Alex Callier vanaf dinsdag 4 augustus in Humo 3596

Humo presenteert: Pukkelpop

HairGlow speelt op vrijdag 21 augustus in de Wablief?!-tent op Pukkelpop. Tickets en info: pukkelpop.be

Win 100 combitickets voor Pukkelpop

Laat u van uw meest milieubewuste en duurzame kant zien en win gratis combitickets voor Pukkelpop. Post een foto van uzelve waar de recycleerbaarheid van afdruipt en por zoveel mogelijk mensen aan om voor u te stemmen. De twintig inzendingen met de hoogste gemiddelde score krijgen van ons namelijk vijf combitickets cadeau.

Ook deze week kunt u nog deelnemen aan de Pukkelpop-wedstrijd

Humo 3596 04/08/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 4 augustus 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?