Review: Xander De Rycke op Pukkelpop (Wablief?!)

, door (kt)

Deel

Het optreden

Wie De Rycke aan het werk zag in het voorprogramma van Alex Agnew of in zijn eigen show Uw zoete 666' weet dat de mens behoorlijk trigger happy is: geen bedreigde minder- of meerderheid of ze vormt een potentieel doelwit voor de beschermeling van Agnew - bejaarden, johnnies (Af en toe komen die samen om te vergaderen. k Geloof dat ze dat I Love Techno noemen'), dikzakken (Dikke mensen zweten mayonaise. 't Is waar: ik heb het gelezen op Wikipedia'), roste medemensen (zie het hoogtepunt), roodharigen (zie verder), emo's, Regi Penxten (Oké: mijn gebit is ook niet helemaal in orde, maar van het zijne heb ik echt schrík') en bezoekers van de nabije Boiler Room (160 euro om naar een cd te luisteren? Komaan!').

Af en toe miste het optreden wat vaart, niet alle grappen waren pal in de roos, maar wij hebben ons méér dan vermaakt.

Bij wijze van dienstmededeling: De Rycke tourt nog steeds intensief door het Vlaamsche land. Mocht u toevallig dik, rost of Regi Penxten zijn: checken!

Hoogtepunt

Het - oké: pijnlijke, maar wij lusten nu eenmaal graag muilperen - moment waarop De Rycke een roodharige snaak die in slaap dreigt te sukkelen hardhandig bij de les snokt: Zie hém daar. Diene rosse vindt mij niet grappig. Pech voor u gast, want er komen nog tien minuten rossemensengrappen aan. Knap dat ge van uw moeder los mocht rondlopen, trouwens. Oh kijk, hij stapt op. En zijn kop is al even rood als zijn haar.' (Blij dat wij geen koper smokkelen.)

Quote

Vroeger was alles makkelijker: als je iemand op zijn bakkes wilde slaan, dan dééd je dat. Tegenwoordig is dat véél minder. Zeg nu zelf: 'k Ga u poken op Facebook, dat is toch niet hetzelfde?'

Tokio Hotel: ge hebt echt geen idee hoeveel keer ik aan mijn fluit getrokken heb voor ik doorhad dat het een gást was.'

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?