© Tom Abeloos

Download gratis Humo's Rock Werchter ABC!

, door (fvd)

11

A van 'Andermaal'

Van alle acts die dit jaar op Rock Werchter geprogrammeerd staan, blijken The Chemical Brothers (foto links) (donderdag, Main Stage, 00.30) de grootste recidivisten: zij komen voor de achtste keer terug. Muse (zondag, Main Stage, 23.00) is er voor de zevende, Lenny Kravitz (zaterdag, Main Stage, 21.35) voor de zesde, Elbow (donderdag, The Barn, 23.15) voor de vijfde en The Prodigy (zaterdag, Main Stage, 23.50) voor de vierde keer. Wees een beetje origineel op de pancartes waarmee u hen begroet.

Volg hier Rock Werchter, live vanop de weide »

B van 'Bloed'

De Britten van Royal Blood (zaterdag, Main Stage, 14.35) voelen zich nog wat onwennig bij de grote hoeveelheden volk die ze tegenwoordig trekken, te oordelen naar deze recente bindtekst: ‘Jullie maken veel lawaai, maar nog niet zo veel als onze wasmachine, dat oude geval in het hok waarin we jarenlang onze drukstbezochte optredens hebben gegeven.’

Ook een goeie, van sludgerockers Red Fang (foto rechts) (zondag, Main Stage, 13.00), vorig jaar op Pukkelpop: ‘Ik stak mezelf onlangs per ongeluk met een vork. Er was bloed, véél bloed. De volgende song heeft daar absoluut niets mee te maken, maar ik wou het toch kwijt.’ En dan nog twee bloedverwanten, zaterdag op Werchter: Angus & Julia Stone (zaterdag, The Barn, 20.15). Als er iets bestaat als witte soul, dan maken zij het. Als er iets bestaat als gerechtvaardigde muzikale incest: ook.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?