© 2BE

'Festivalitis' op 2BE: kamperen met Sam De Bruyn en Sean Dhondt

, door (tr)

20

'Les één: als je camping niet waterpas ligt, sla dan nooit je tent op in het dal'

Sam De Bruyn «Er zijn met de verhuis naar 2BE wel wat vernieuwingen doorgevoerd. De allerbelangrijkste: muziek mag weer centraal staan. In de vorige incarnaties van ‘Festivalitis’ zaten vooral veel gesprekken met artiesten. Dat zal je nu ook nog krijgen, maar we leggen de klemtoon meer dan ooit op de muziek zelf – beelden tonen van de concerten zélf is meer dan ooit prioriteit.»

HUMO In het verleden heb je al festivals verslagen voor Canvas, en je hebt op de Pukkelpop-podia gestaan als presentator. Was er ooit een tijd waarin je gewoon naar festivals ging voor de lol?

De Bruyn «Ja hoor, ik was lang een behoorlijk grote festivalganger. Ik wéét wat het is om met een heel tentenkamp naar de camping te trekken om er ter plaatste je eigen festivaldorp samen te stellen – met een tent voor de bagage en een aparte tent om eventueel privédingen in te ondernemen met iemand die je hebt leren kennen op de wei.»

HUMO In dat geval: deel met ons je mooiste festivalherinnering, Sam.

De Bruyn «Of het de mooiste is, dat laat ik in het midden, maar er is één zeer doorregende editie van het Dour-festival die me altijd zal bijblijven. En dan vooral door de wel erg ongelukkige plaatsing van ons tentje. We hadden ons kamp opgeslagen onderaan een berg waarop toevallig de toiletten en de douchecabines neergezet waren. Na de eerste wolkbreuk werden we ’s ochtends wakker in een poel waarvan we toen hevig hoopten dat het modder was – terwijl we ergens wel beter wisten. Wat heb ik daaruit geleerd? Als je camping niet waterpas ligt, sla dan nooit je tent op in het dal.»

Humo 3945/15  12/04/2016

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 12 april 2016

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?