© Alex Vanhee

Pukkelpop haalt 25 klassieke muzikanten naar de Marquee

, door (fj)

361

'Het idee om iets met klassieke muziek te doen circuleert al een aantal jaren binnen onze organisatie', klinkt het bij trotse Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. 'Toen Bram Meese van het Gentse Crossbones Trombone Collective contact met ons opnam, viel het laatste puzzelstukje op zijn plaats.'

Tijdens het vierdaagse festival zullen deze zomer voor het eerst klassieke muzikanten hun opwachting maken in de Marquee-tent. Het programma werd opgesteld in samenwerking met componist Jef Neve, met als doel 'de clichés rond klassieke muziek op een rock-'n-roll-manier te counteren'. Muzikanten van dienst zijn onder meer de Noorse componist en pianist Ola Gjeillo, de Oostenrijkse componist Anton Bruckner, de avantgardistische Max Richter en Jef Neve zelf.

Marquee Ouverture feat. Jef Neve & Crossbones Trombone Collective opent op donderdag 16 augustus in de Marquee-tent op de festivalweide van Pukkelpop. Tickets zijn hier te koop. Met een donderdag- of combiticket kan je woensdag vanaf 18.00u op het festivalterrein.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?