Stan Lee Cole in de prijzen op International Songwriting Competition

, door (svo) en (jol)

135

Hij werd door de jury - met onder andere Tom Waits, Tegan & Sara, Nas, Robert Smith en Duran Duran - bekroond voor zijn nummer 'Separated'.

Bekijk hier de knappe clip van 'Separated':

De eerste Belg sinds Gotye die op het ISC in de prijzen valt, dat vraagt om een reactie van the man himself.

HUMO Hoera, hoera, hoera! Je nummer ‘Separated’ werd uit 20 000 inzendingen van over heel de wereld uitgekozen. Ooit gedacht dat je effectief kans zou maken?

Stan Lee Cole: Eigenlijk niet, het komt volledig onverwacht. De inzendingen moesten in oktober al binnen zijn. Ik was het bijna vergeten. Tot ik dinsdag dus een mail kreeg met de boodschap dat ik gewonnen had. Ik verschoot er zelf van.

HUMO Wat schuift dat, zo'n bekroning?

Cole: Het is de titel die je wint. Naast bekende artiesten, waaronder Tom Waits, Nas en Robert Smith, zetelen in de jury ook alle grote Amerikaanse platenfirma’s zoals Columbia en Capitol Records. Het is een hele eer als zij jouw nummer kiezen.

HUMO Wat doet dat met je?

Cole: Het is fantastisch! Je krijgt erkenning voor je werk. Met mijn nieuwste plaat heb ik alle platenfirma’s in België gecontacteerd en nergens gehoor gevonden. Ik heb dan maar besloten om ze online gratis weg te geven. Ondertussen is ze al 10 000 keer gedownload. Deze prijs is echt een hart onder de riem. Een teken dat mijn muziek de moeite is en wel gehoord mag worden.

Benieuwd naar meer Stan Lee Cole? Op de site van VIER kan je zijn volledige album downloaden.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: