Hunger

, door ()

Deel
5534_catalogue_8960_detail.jpg

Zijn hoogst onconventionele werkstuk is bij vlagen imponerend, maar liet ons toch een beetje op onze honger zitten. Kunstzinnige video-installaties zijn McQueens dada, en dat valt eraan te zien: met behulp van extreem lange, uitgekiende shots dompelt hij je onder in de ondraaglijk beklemmende atmosfeer van The Maze.

Sommige tableaus zijn waarlijk indrukwekkend - we denken aan de cipier die de plassen urine in de gang opdweilt en de daaropvolgende travelling over de vochtige vloer - maar gaandeweg bekroop ons het gevoel dat de cineast zich eigenlijk geen zier interesseerde voor de politieke en historische context van de hongerstaking en vooral bekommerd was om de stijl van zijn film. Nu hebben wij een grenzeloos respect voor artiesten die radicale esthetische keuzes durven te maken, maar in dit geval hadden we graag toch ietsepietsje meer vernomen over het leven van Bobby Sands.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan