A Hologram for the King

, door ()

5
vrijbeeld

Hollywood ontdekt schrijver Dave Eggers: in maart verschijnt de verfilming van diens cyberroman ‘The Circle’, maar eerst is het de beurt aan ‘A Hologram for the King’. Tom Hanks is zijn eigen tomhankserige zelf als de zakenman die in een stad in het midden van de woestijn een vernieuwend staaltje hologramtechnologie hoopt te verpatsen aan de koning van Saoedi-Arabië – die maar niet komt opdagen. De cultuurclash tussen de getergde Amerikaan en de onnavolgbare Saoedi’s levert enkele bevreemdende scènes op, maar regisseur Tom Tykwer zet zich veel te snel op het veilige pad van het pure melodrama. Daar waar de roman van Eggers op briljante wijze het monster van het kapitalisme fileert, heeft Tykwer van het hete woestijnzand een kleffe brij gemaakt.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan