There Will Be Blood

, door ()

Deel
4816_catalogue_7645_detail.jpg

Surprise: die onverlaat bleek niemand minder dan Paul Thomas Anderson, die voor een opname van 'There Will Be Blood' net een oliebron in brand had laten steken. Fijne collega!

Drie Amerikaanse, in absolute topvorm verkerende cineasten die op dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip aan hun magnum opus staan te werken: het heeft iets wonderlijks. Nu hebben 'No Country for Old Men' en 'There Will Be Blood' ook wel één en ander gemeen: 't zijn twee verzwelgende, hardnekkig tegen de commerciële stroom inroeiende boekverfilmingen die nú al een ereplaats in de Anthologie van de Amerikaanse cinema hebben verdiend; twee gitzwarte epossen ook die meedogenloos de donkere bolster van de Amerikaanse ziel openschrammen. Welke de beste is? 't Is een fotofinish.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan