Kingsman: The Golden Circle

, door ()

201

Trillend van opwinding betraden we – uiteraard in kostuum en met de paraplu aan de pols – de zaal: de eerste ‘Kingsman’ was immers een geweldig entertainende, met een heerlijke rotvaart vooruitswingende actieprent waarin heerlijk werd gedold met de clichés uit het spionnengenre. Diep ontgoocheld gooiden we onze paraplu achteraf in het kanaal: het begin – het gevecht op de achterbank van de Londense taxi op de tonen van ‘Let’s Go Crazy’ van Prince – belooft nog veel goeds, maar wat volgt, is ongeveer even ongeïnspireerd als de doorsnee ‘Transformers’-vervolgfilm. Nieuwkomer Channing Tatum verdwijnt alweer snel uit het verhaal, de actiescènes ogen opmerkelijk fake, de hele klucht duurt veel te lang en wat een crowdpleasend hoogtepunt had moeten zijn – de verrijzenis van U Weet Wel Wie – voelt aan als een misslag. En om de zichtbaar oud geworden Elton John op te voeren als een soort dikke running gag: pijnlijk. Eén van de grootste sofs van het filmjaar tot nog toe.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan