Wonder Wheel

, door ()

Deel
wonder1200

Woody Allen mag dan wegens vermeende zedenfeiten zwaar onder vuur liggen, waar men de inmiddels 82-jarige cineast zeker níét van kan beschuldigen, is dat hij met ‘Wonder Wheel’ een onbehoorlijke film heeft gemaakt. Integendeel, dit is een zeer deftig, mooi gefotografeerd melodrama waarin de cineast één van zijn oudste obsessies aansnijdt: roept een mens z’n eigen tragiek over zich af, of speelt het noodlot een rol? Kate Winslet munt uit als een gefrustreerde huisvrouw die een liefdesrelatie begint met een veel jongere, door Justin Timberlake vertolkte redder. Vreemd dat Winslet bij het uitdelen van de Oscarnominaties voor beste actrice over het hoofd werd gezien. En ook de dialogen mogen er als vanouds wezen: ‘Het leven is minder grijpbaar dan we denken,’ zo horen we iemand zeggen, en ook: ‘Het hart geeft zijn eigen instructies.’ Komende uit de pen van een man die indertijd een relatie begon met zijn eigen stiefdochter, klinkt het bijna als een mea culpa.

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan