Hemel & Hel volgens Jeroom Beeld HUMO/Geert Kennis
Hemel & Hel volgens JeroomBeeld HUMO/Geert Kennis

tussen hemel en heljeroom

‘Als je me ooit op een fiets ziet, mag je me eraf schieten’

‘Doe me een lol, en schrap het serieuze gedoe,’ verzocht Jeroom ons nog allerbeminnelijkst, toen we, helemaal murw geslagen na een helse pingpongsessie met de tekenende terreur van Humo, op het punt stonden in te haken. Serieuze gedoe? Wat zou ie daar in ’s hemelsnaam mee bedoeld hebben? Zoekt u het vooral zelf uit, lieve vrienden.

Redactie

(Verschenen in Humo 3333 op 20 juli 2004)

HUMO Wat is voor jou het hoogste lichamelijke genot?

JEROOM «Er zijn een paar dingen die ik leuk vind. De liefde bedrijven. Een lekker warm bad nemen. Naar het toilet gaan als je heel dringend moet. Maar het allerfijnste is natuurlijk alledrie tegelijk. Ik wil er wel de nadruk op leggen dat ik een meerderjarige vrouw in gedachten heb als ik spreek over de liefde bedrijven.»

HUMO Voor welke vorm van zintuiglijk genot ben je het gevoeligst?

JEROOM «Zuigen.»

HUMO Op wat?

JEROOM «Mmm... Gezogen worden dan.»

HUMO Ben je een gastronoom?

JEROOM «Nee, eten is voor mij iets puur functioneels. In de week leef ik op martino’s: préparé met martinosaus, mosterd en ketchup, een beetje tomaten en wat sla. Vaak vergeet ik simpelweg te eten. Dat besef ik dan pas als ik ’s avonds in bed lig. Ik ontbijt ook nooit.»

HUMO Wie of wat heeft je al het meeste artistieke genot verschaft?

JEROOM (denkt na) «Ik kom echt op niks, hoor. Ik lees heel weinig – eigenlijk alleen op vakantie - en uitsluitend pure, harde non-fictie. Cd’s koop ik ook amper. Ik ben daar allemaal niet zo mee bezig.»

HUMO Maar er moet toch iets zijn wat je doet in je vrije tijd?

JEROOM «Maar allez... Ik ben 27! Ik heb een hond! Ik heb andere dingen te doen.»

HUMO Moet je die aaien, die hond?

JEROOM «Dat geeft mij wel een beetje rust, ja, maar het is niet zo dat ik dat moét doen. Daar hebben ze in het asiel toch niks over gezegd.»

HUMO Jij bent dus eigenlijk geen artistiek type, maar een heel gewone, gezonde jongen?

JEROOM «Ja, dat is het: ik ben een gewoon mens. Het is niet omdat ik in Humo sta dat ik plots... hoe heet die rosse jood met die krullen ook weer?»

HUMO Arnon Grunberg?

JEROOM «Ja, ’t is niet omdat je in Humo staat dat je Arnon Grunberg bent, hé.»

HUMO Dus je kijkt op naar Grunberg?

JEROOM «Maar helemaal niet, ik ken die gast niet! Ik bedoelde gewoon: ’t is niet omdat ik in Humo sta, dat ik Superman ben.»

HUMO Zoals Arnon Grunberg?

JEROOM «Laat die Grunberg er nu eens buiten, zeg!»

HUMO Oké dan: wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

JEROOM «Die ging over het ontwerp en de evolutie van de wankelmotor.»

HUMO Een heel boek alleen maar daarover?

JEROOM «Ja. Ik weet niet waarom maar ik kan heel geïnteresseerd zijn in van die kleine domme dingen. Ik ben een autofreak. Op dit moment heb ik twee auto’s: een Audi TT – Eddy Vermeulen (Ever)heeft er ook zo eentje - en een Mini Cooper, maar die rijdt niet.

» Eddy heeft meer auto’s dan ik, maar de meeste daarvan zijn in slechte staat – een beetje zoals hijzelf, eigenlijk (lacht). Ik switch wel nogal veel, vorig jaar reed ik nog met een ouwe Porsche.»

HUMO Welke droomauto zou je nog ooit willen kopen?

JEROOM «Een monstertruck! Een rooie met vlammen. Het was een mooie dag toen ik hoorde dat het Monstertruckfestival in september naar Antwerpen komt.»

HUMO Wat zijn monstertrucks?

JEROOM (tegen cafévrienden) «Het is een vrouw, geloof ik.

»Monstertrucks zijn van die pick-ups met gigantische wielen, die over autowrakken rijden. Zoek het maar eens op. Daar krijgen ze punten voor. Slaat nergens op, natuurlijk: monstertrucks staat tegenover F1 zoals catch tegenover boksen. Maar ik vind het geweldig.»

HUMO Hoe ziet jouw Paradijs er uit?

JEROOM «Mijn paradijs is dat ik bij Paul Jambers en Pascale Naessens op hun zeilboot zit, in een paradijselijke tropische omgeving, en dat Paul dan op de derde dag met zijn kloten van de boot slaat. Daarna vaar ik wekenlang met Pascale rond. We prutsen wat op het achterdek, zwemmen naakt tussen de dolfijnen, aaien eenhoorns, en ‘s avonds leggen we aan op een onbewoond eiland en vallen er onder de palmbomen in slaap terwijl het maanlicht - eh - weerkaatst op de vlakke zeespiegel?»

HUMO En wat is voor jou de hel?

JEROOM «Hetzelfde, alleen is het dan Pascale die overboord gaat.»

HUMO Waarmee kan men jou straffen?

JEROOM «Eigenlijk ben ik niet te straffen. Als ik iets ondraaglijk vind - krassende nagels of piepend krijt op het bord - dan ga ik gewoon weg, of ik zeg tegen die mensen: hou daar ‘ns mee op, zeg!

»Nu, ik geef toe: als een kerel plots met een schaar in mijn arm zou beginnen te knippen zou ik dat niet leuk vinden.

»En ik kan ook niet tegen de geur, de smaak en het uitzicht van feta. Daar moet ik van overgeven.»

HUMO Jij gaat dus nooit op vakantie naar Griekenland?

JEROOM «Natuurlijk wel! Ik bestel er gewoon geen feta. Dat kan daar, hoor, Griekenland is een democratie.»

HUMO Wat zijn de kleine dingen die voor jou een dag kunnen goedmaken?

JEROOM «Ah! De glimlach van een kind. Om het even welk kind, als het maar niet van mij is. En verder: het gefluit van een nachtegaal.»

HUMO Die hoor je toch alleen ‘s nachts?

JEROOM «Denk je? Oké, dan maakt die nachtegaal de volgende dag goed. En ten slotte: een hert dat zijn dorst lest aan een wilde rivier. Of nee, een gewone rivier.»

HUMO Heb jij de pest aan kinderen?

JEROOM «Niet echt de pest, maar ik kan niet met ze opschieten. Ik vertrouw die mannen niet, ze hebben altijd een verborgen agenda. Hoe ze je aankijken en zo... ik ben heel erg op mijn hoede met kinderen.»

HUMO Wat zijn de kleine ergernissen die je dag kunnen verpesten?

JEROOM «Vanmorgen heeft mijn hond me in mijn kruis getrapt met zijn achterpoot – zoals een paard, weet je wel - ...»

HUMO Heb jij dan een hoge hond of een laag kruis?

JEROOM «Ze noemen me weleens de witte zwarte – zelf zou ik er niet over begonnen zijn, maar goed... Die achterpoten in mijn kruis: dat heeft het begin van mijn dag flink verknald.

»Weet je wat mijn dag ook kan verpesten: op een druk kruispunt met je fietswiel in een tramrail terechtkomen, op je bakkes gaan, en vijf ribben breken.»

HUMO Fiets je graag?

JEROOM «Nee, nee, ik fiets nooit, als je me ooit op een fiets ziet, mag je me eraf schieten. Dat meen ik: wie me op een fiets ziet, krijgt 50 euro!

»Nog iets wat je dag kan verknoeien: je gaat tijdens de film iets te drinken halen, en als je terugkomt vind je je vriendin niet meer. Dat is me al overkomen, ja. Nu, als je dan naar het scherm kijkt en plots een heleboel Cambodjaanse soldaten elkaar ziet afslachten, terwijl je naar een liefdesfilm was gaan kijken, begrijp je wel dat je in de verkeerde zaal zit, maar dat kan dus even duren.»

HUMO Op welk moment in je leven heb je je het gelukkigst gevoeld?

JEROOM «Goh, daar kan ik ook niet op antwoorden. Ik ben een vlakke lijn, zie je. Ik heb geen momenten van extase, maar ook niet van diepe depressie. Ik ben een eeuwig kabbelend riviertje.»

HUMO Is dat leuk?

JEROOM «Weet ik veel of een kabbelend riviertje het leuk vindt een kabbelend riviertje te zijn.

»Ik had je gewaarschuwd: ik lul de hele tijd omdat ik niet echt iets te zeggen heb. Ik lees in Humo altijd maar van die interessante antwoorden, maar als je mij vraagt: ‘Wanneer heb jij je het gelukkigst gevoeld?’ kan ik helemaal nergens op komen. Misschien wel toen ik geboren werd. Dat was zeker een mooi moment. Prachtige baby, ook. Direct met een knappe vrouw in bed. Het was een makkelijke bevalling ja, maar ik heb het wel helemaal alleen moeten klaren. De verloskundige zat vast in de lift van het ziekenhuis. Yes, sir! Niet te geloven, maar dat is nu eens echt waar.»

HUMO Wat is je grootste hoop?

JEROOM «Wereldvrede. En dat ik ooit leer tekenen.»

HUMO Wat vrees je bovenal?

JEROOM «Wat is ook weer het tegenovergestelde van wereldvrede? Wereldoorlog!»

HUMO En dan onze laatste vraag...

JEROOM «Ah, de favoriete onenightstand. Maar ik heb er zoveel gehad! En met iedereen evenveel genot gekend! Maar jij wil namen, natuurlijk: Martine Tanghe, Kim Gevaert, Evy Gruyaert, Roos Van Acker, Dina Tersago, Katja Retsin, Ilse De Meulemeester, Ann De Batselier, Ann Petersen, Sabine Appelmans, Kim Clijsters, Leen Demaré, Jo De Poortere, Vanessa Chinitor, Ingeborg, Vera Dua, Gella Vandecaveye, Freya Vandenbossche en Goedele Liekens

HUMO Allemaal samen?

JEROOM «Nee. Alleen Vanessa Chinitor, Ingeborg, en Kim Clijsters heb ik samen genomen. Ingeborg is een heel lieve vrouw, trouwens.»

HUMO En als je er nu ééntje zou moeten uitkiezen, je absolute top?

JEROOM «Moeilijk. Als ik Ann Petersen zeg, krijg ik last denk ik. Doe mij dus maar Martine Tanghe.»

HUMO Waarom?

JEROOM «Omdat ze het verdient!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234