null Beeld Reporters
Beeld Reporters

De 7 HoofdzondenEvi Hanssen

‘Ik word achtervolgd door kleine penissen’

De ravissante Evi Hanssen (25), bekend van TMF, Radio Donna en ‘Het Swingpaleis’, heeft zich bij Sporza in enkele weken tijd ontpopt als een bekwaam presentatrice en sportverslaggeefster, en toont in de loop van ons interview ook over een prima stel hersens te beschikken: ‘Ik ben verslaafd aan Humo.’ De 7 Hoofdzonden volgens de rijzende ster van de openbare omroep.

Diederik Van den Abeele

(Eerder verschenen in Humo 3335 op 3 augustus 2004)

HOOGMOED

EVI HANSSEN «Iemand die voor Studio Brussel werkt, voelt zich misschien een beetje beter dan iemand die voor 4FM werkt; iemand die voor Humo werkt, voelt zich wellicht beter dan iemand die voor P-Magazine werkt; en iemand die met een BMW rijdt, voelt zich zéker beter dan iemand die met een Opel rijdt - aan dat soort hoogmoed maken we ons allemaal weleens schuldig. Maar ik probeer dat niet te doen. Ik wil mensen niet veroordelen om wat ze doen, wat ze gestudeerd hebben of hoe ze eruitzien. Ik heb vriendinnen die zich kleden als barbiepoppen, maar ik heb evengoed vriendinnen met een hoop piercings en tatoeages.»

HUMO Ben jij een mensenvriend?

HANSSEN «Absoluut. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog jong was, en ik heb drie oudere broers en twee stiefbroers. Ik ben dus opgegroeid in een groot gezin, en dat heeft mijn kijk op de wereld bepaald. Als ik op een feestje kom waar ik niemand ken, zal ik nooit in een hoekje gaan staan: ik stap op de mensen af.

»En toch ben ik vaak teleurgesteld in mensen, vooral als ze anderen uitsluiten. Bij de laatste verkiezingen heb ik voor de televisie zitten blèten, zo slecht voelde ik mij. Ik weet nog dat ik heb geroepen: ‘Verdomme! Zijn er nu echt zoveel domme mensen in Vlaanderen?’ Ik woon in Antwerpen, waar één op de drie kiezers voor het Blok heeft gestemd - het kan bijna niet anders of daar zijn ook vrienden van mij bij die daar niet voor durven uit te komen. Die mensen beséffen niet dat dat zich vroeg of laat tegen hen zal keren: een stem voor het Blok is niet alleen een stem tegen de vreemdelingen of tegen België, maar ook tegen vrije meningsuiting, persvrijheid, cultuur, theater, muziek... Veel werklozen stemmen bij wijze van protest voor het Blok, maar als die partij ooit aan de macht komt, verliezen ze hun uitkering!»

HUMO Hoe was het eigenlijk om tussen alleen maar jongens op te groeien?

HANSSEN «Ik was een echte tomboy: ik ravotte mee met mijn broers en de andere jongens uit de buurt. Ik zag er ook uit als een jongen, vooral omdat ik maar geen borsten kreeg. Toen ik 13 was, waren alle meisjes in mijn klas al goed voorzien, behalve ik; vréselijk vond ik dat. Veel mensen dachten zelfs dat ik een jongen was. In Halle-Zoersel, waar ik ben opgegroeid, kende iedereen mij, maar vanaf mijn 11de ging ik in Antwerpen naar school, en op de bus werd ik vaak aangesproken met ‘jongeheer’. Tot ik dat zo beu was dat ik mijn haar heb laten groeien, zodat iedereen kon zien dat ik echt wel een meisje was. Een paar jaar later schoten mijn borsten eindelijk door, en sindsdien heeft niemand zich nog vergist.»

HUMO Je noemt jezelf een mensenvriend. Ben je ook een goede vriend voor jezelf?

HANSSEN «Dat denk ik wel, ja. Ik ben van nature heel opgewekt en enthousiast, en als ik iets doe, bijt ik me er helemaal in vast. Maar het nadeel is dat ik ook snel in overdrive ga. Toen ik nog als veejay bij TMF werkte, heb ik twee keer een burn-out gehad. De eerste keer heb ik drie weken thuis gezeten, overspannen en depressief; de tweede keer heb ik ontslag genomen. Sindsdien probeer ik niet té hard te werken en regelmatig vakantie te nemen. Daarom ben ik ook gestopt bij Radio Donna toen ik voor Sporza ging werken. Ik maakte reportages voor ‘Donna staat op’, wat ik heel graag deed; waarschijnlijk had ik die job wel kunnen combineren met mijn werk bij Sporza, maar dan had ik van vijf uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds in touw geweest, en was ik er na een paar weken gegarandeerd onderdoor gegaan.»

TRAAGHEID

HANSSEN «Een gegeven woord is heilig voor mij. En als ik een afspraak echt niet kan nakomen, laat ik dat altijd zo snel mogelijk weten, mét verontschuldigingen. Ik vind dát mensen op mij moeten kunnen rekenen. Als een vriendin mij ’s nachts uit bed belt omdat ze mij nodig heeft, zal ik haar nooit afwimpelen.»

HUMO En mensen die je niet kent sta je daar ook voor klaar?

HANSSEN «Ooit wil ik nog vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland. Misschien zou iedereen in het Westen dat één keer in zijn leven moeten doen, om te beseffen hoe goed wij het hier wel hebben.»

HUMO Moet een mens zich voor anderen inzetten om gelukkig te zijn?

HANSSEN «Dat geloof ik wel. Mijn moeder is 36 jaar kleuterleidster geweest in een concentratieschool in Borgerhout met maar 1 procent blanke kinderen - de rest was Marokkaans, Turks, Pools, Albanees, Afrikaans... Ze heeft zich haar hele leven voor anderen ingezet, en ze is één van de gelukkigste mensen die ik ken.

»Je moet je wel eerst goed in je vel voelen voor je anderen kunt helpen; als je zelf ongelukkig bent, kun je anderen onmogelijk gelukkig maken.»

HUMO Zit jij goed in je vel?

HANSSEN «Ja, maar daar wérk ik ook aan. Ik luister naar mezelf, en ik maak keuzes. Ik wil niet zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in touw zijn om veel geld te verdienen; ik wil voldoende vrije tijd om van leuke mensen en leuke dingen te kunnen genieten.

»Ik kan ook diepongelukkig zijn, hoor: als ik ruzie heb gemaakt met vrienden, of als iemand in mijn omgeving in de put zit, of als ik zie hoeveel mensen steeds onverdraagzamer worden. Ik ben een overgevoelig meisje, ik leef met pieken en dalen.»

HUMO Wat vind jij het moeilijkste aan het leven?

HANSSEN «Ik heb de neiging te veel met andere mensen in te zitten. Als ik op tv beelden zie van gijzelingen, natuurrampen of zelfmoordaanslagen, raakt mij dat altijd heel diep. Ik probeer dan altijd heel even bij de slachtoffers te zijn en mij hun pijn en angst voor te stellen. ’t Is raar, maar dan is het net alsof ik een stukje van hun leed overneem. Vroeger droeg ik die negatieve emoties veel langer met me mee, maar ik heb geleerd er sneller afstand van te nemen: anders loop ik de hele dag triestig rond.»

GULZIGHEID

HANSSEN «Ik ben een behoorlijk gulzige eter, en ik heb de vervelende eigenschap voortdurend eten uit andermans bord te pikken. Ik eet ook heel graag met mijn handen - pizza of kippenbouten, maar ook frieten, erwtjes, sla... Zoet is niet echt aan mij besteed, maar ik eet wel heel graag vet: chips, lasagne, frieten...»

HUMO Ben je ook een gulzige drinker?

HANSSEN «Er zijn weinig dagen dat ik ’s avonds geen wijn drink. Meestal rode wijn, want van witte krijg ik een black-out. Daar heb ik een paar keer last van gehad na een familiefeest, en sindsdien drink ik geen witte wijn meer.»

HUMO Waaraan ben jij verslaafd?

HANSSEN « Aan Flair, en vooral: aan Humo! Het eerste wat ik dinsdag doe, is naar de brievenbus hollen voor de nieuwe Humo: anders kán ik niet naar mijn werk vertrekken. Ik heb een abonnement, maar als de postbode nog niet is langs geweest, durf ik onderweg bij een tankstation te stoppen om een Humo te kopen. Meestal blijf ik dan nog tien minuten op de parking staan tot ik minstens één artikel gelezen heb. Ik lees altijd eerst de interviews met BV’s en de cd-besprekingen, daarna begin ik aan de artikels die mij minder interesseren: interviews met schrijvers of sportmensen die ik niet ken, bijvoorbeeld. Na twee dagen heb ik de hele Humo uit, en dan moet ik nog vijf dagen wachten tot het weer dinsdag is.»

HUMO Gebruik je nog andere genotsmiddelen?

HANSSEN «Ik rook geen sigaretten, maar wel af en toe een joint, als ik op een feestje of met vrienden ben. Ik begrijp niet dat zoveel mensen zich daar zo druk over blijven maken.

»Ik heb het geluk dat ik niet snel verslaafd raak. Ik drink vrij veel, maar ik zou er direct mee kunnen stoppen - ik drink omdat ik het lekker vind, niet omdat ik het nodig heb.

»Een paar jaar geleden ben ik met mijn ex-lief op reis geweest naar Jamaica, en daar had ik vreselijke diarree. Dus rookte ik elke ochtend een halve sigaret van mijn lief, om mijn darmen in beweging te krijgen, zodat alles er in één keer uitkwam en ik voor de rest van de dag gerust was. Mijn lief dacht dat ik na een week verslaafd zou zijn aan sigaretten, net zoals hij, maar nee hoor.»

HUMO Hoe ijdel ben jij?

HANSSEN «Niet zo ijdel als veel andere mensen, merk ik. Mijn lief staat veel langer voor de spiegel dan ik. Als ik ’s morgens uit bed kom, durf ik in mijn vuilste kleren en met een kop als een vogelverschrikker naar de bakker te gaan: het kan me echt niet schelen wat de mensen dan van mij denken.»

HUMO Hoe erg vind je het een kilootje te veel te wegen?

HANSSEN «Zoals de meeste vrouwen vind ik het niet fijn als ik te dik ben: ik voldoe ook graag aan het ideaalbeeld. Maar ik heb geleerd daar niet obsessief mee bezig te zijn. Op de middelbare school zaten er drie meisjes in mijn klas - één van hen was mijn beste vriendin - die aan anorexia leden. Ze wogen op den duur nog maar 35 kilo; ze zijn ook alledrie in het ziekenhuis opgenomen, en toen hebben ze hun jaar moeten overdoen. Ik was al maanden eerder naar de directeur gegaan om te zeggen dat ik me zorgen maakte over hen, maar ik werd weggelachen: ik maakte me voor niks ongerust, zei de directeur.

»Ik kén dus de gevaren. Een kilo te veel wegen is niet leuk, maar liever dat dan op een ziekelijke manier met je gewicht bezig zijn.»

GRAMSCHAP

HANSSEN «Als ik agressieve mensen bezig zie, word ik niet goed. Ik vind: je kunt elk conflict uit de weg gaan door je trots opzij te zetten en gewoon wég te gaan. Veel vrouwen kicken erop als mannen zich niet laten doen en de macho uithangen, maar bij mij is het net andersom: als een man wordt uitgedaagd en hij slaagt erin zijn kalmte te bewaren en weg te gaan, heeft hij mijn hart gestolen.

»Ik begrijp ook niet waarom zoveel vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen in een uniform. Sommige politieagenten of militairen denken dat ze alles mogen omdat ze toevallig zo’n pak aanhebben, en ze nemen zichzelf zo serieus. Stel dat een agent je vraagt: ‘Mag ik uw paspoort zien?’ en jij antwoordt: ‘Als ik eerst uw paspoort mag zien.’ Dat is een onschuldig grapje, maar je mag dat niet zeggen, gewoon omdat zo’n man een uniform draagt.

»Dat machtsmisbruik zie je ook dikwijls bij leraars. In het vijfde leerjaar kregen wij les van een echte tiran: die man was gefrustreerd omdat hij geen directeur was geworden, en dat werkte hij uit op ons. Hij schold mij voort-durend uit voor dommerik. Dat lijkt misschien onschuldig, maar kinderen zijn daar heel gevoelig voor - ’t is nu bijna twintig jaar geleden, maar ik weet nog altijd hoe vernederd ik me toen voelde. Mijn moeder had een kalender voor me gemaakt, met alle resterende dagen van het schooljaar; elke avond knipte ik daar een dag van af, zodat ik goed kon zien wanneer ik eindelijk van die vreselijke vent verlost zou zijn.»

 ‘Bij de verkiezingen heb ik voor de tv zitten blèten. Ik weet nog dat ik heb geroepen: ‘Verdomme! Zijn er nu echt zoveel domme mensen in Vlaanderen?’' Beeld Reporters
‘Bij de verkiezingen heb ik voor de tv zitten blèten. Ik weet nog dat ik heb geroepen: ‘Verdomme! Zijn er nu echt zoveel domme mensen in Vlaanderen?’'Beeld Reporters

JALOERSHEID

HANSSEN «Jaloersheid is mij totaal vreemd. Als ik iemand iets zie doen dat ik ook wel zou willen doen, denk ik altijd: ‘Leuk. Mijn tijd komt nog wel.’ Daar geloof ik echt in, dat mensen krijgen wat hen toekomt - wat je niét krijgt, dat is gewoon niet voor je weggelegd.»

HUMO Hoe jaloers ben je in je relatie?

HANSSEN «Helemaal niet. Als mijn lief zich aangetrokken voelt tot een andere vrouw - of veel erger: als hij mij zou willen bedriegen - kan ik daar niets aan doen. Het heeft dus geen enkele zin jaloers te zijn.»

HUMO Ben je jaloers op vrouwen die er beter uitzien dan jij?

HANSSEN «Nee, want daar kan ik ook niets aan veranderen: ik ben wie ik ben. Ik neem elke morgen een douche en ik kam mijn haren, en als ik zin heb, doe ik wat mascara op. Als ik dan naast zo’n beeldig poppemieke sta, voel ik me een slons.

»Ik vraag mij trouwens echt af waar die vrouwen de tijd vandaan halen om zich zo uitgebreid op te maken: dat kost minstens een paar uur per dag. En ik vraag me ook af waarom ze al die moeite doen. Ik vermoed dat ze zich heel onzeker voelen, en dat ze dat proberen te camoufleren met een masker van make-up, haarlak en nagellak. Maar ik heb niets tegen dat soort vrouwen, hoor, sommige van hen zijn mijn beste vriendinnen (lacht).»

HUMO Zijn vrouwen jaloerser dan mannen?

HANSSEN «Dat geloof ik niet. Mannen tonen gewoon minder makkelijk hun gevoelens. Als je een man vraagt hoe hij zich voelt, zegt hij: ‘Ik heb honger.’

»Ik ben tussen mannen opgegroeid, en daarom vergeet ik soms dat ik een vrouw ben. Als ik met allemaal mannen samen ben, gedraag ik me als one of the guys: ik tap mee vuile moppen, en ik hou niet de afstand die een vrouw tegenover mannen ‘hoort’ te houden. Dat is gewoon spontaniteit, maar soms denkt een man dan dat ik verliefd op hem ben. Dan moet ik uitleggen dat dat niet zo is, en dan is hij op z’n tenen getrapt, en krijg ik het verwijt dat ik hem aan het lijntje heb gehouden. Voor een man is het blijkbaar moeilijk gewoon bevriend te zijn met een vrouw, zonder dat er seks in de lucht hangt; ik ben altijd een beetje teleurgesteld als ik dat merk.»

HUMO Ben je blij dat je een vrouw bent?

HANSSEN «Ja, maar ik was toch liever een man geweest. Mannen krijgen meer kansen, en daardoor bereiken ze sneller hun doel. Een man die op zijn strepen staat, dwingt respect en bewondering af; als een vrouw dat doet, is ze een bitch.»

HUMO Maar toch vind je het leven als vrouw veel interessanter?

HANSSEN «Ja. Mannen zitten emotioneel veel simpeler in elkaar. Wij menstrueren elke maand: daardoor schommelt je gemoedstoestand heel erg, maar daar mag je niks van laten merken. Wij moeten onszelf dus heel goed kennen als we willen meedraaien. Vrouwen hebben ook een aangeboren verantwoordelijkheid tegenover hun kinderen; daardoor moeten ze hun gevoelens wel tonen. Hoeveel vaders zijn er niet die nooit één gesprek met hun kinderen voeren?»

HUMO Je bent opgegroeid tussen mannen. Wat is je daarvan bijgebleven?

HANSSEN «Het leuke was dat ik al jong mocht uitgaan: mijn moeder wist dat mijn broers altijd in de buurt waren om een oogje in het zeil te houden. Aan de andere kant: mijn broers en stiefbroers zagen mij heel graag, maar ze hebben mij ook heel erg gepest. Ik heb ze vaak vervloekt, maar dankzij hen heb ik nu ook een heel mannelijke kant: ik ben heel direct en to the point. En ik kan goed relativeren. Veel vrouwen moet je met fluwelen handschoenen aanpakken - tegen mij moet je gewoon vriendelijk zijn (lacht).»

HUMO Van wie heb jij het meeste geleerd?

HANSSEN «Van mijn moeder: die heeft mij onwaarschijnlijk veel aandacht en liefde gegeven. Ik mocht me zelfs boos op haar maken: ‘Wees maar eens goed kwaad op mij,’ zei ze dan. Andere ouders stuurden hun kinderen naar hun kamer als ze lastig waren.

»Mijn moeder had altijd graag een dochter gewild, maar ze kreeg eerst drie zonen. Ik ben drie weken te Iaat geboren en ik was heel lelijk, maar mijn moeder zei: ‘Dat is niet erg, dan schmink ik ze wel.’ Ik was heel welkom: ik heb vanaf de eerste dag het gevoel gehad dat ik er mocht zijn.»

HEBZUCHT

HANSSEN «Ik ben absoluut niet materialistisch. Ik koop geen dure kleren, ik heb geen behoefte aan de laatste nieuwe gsm, ik rij op een tweedehands fiets... Ik geef mijn geld veel liever uit aan etentjes met vrienden - bij mij thuis of op restaurant - omdat ik daar tenminste van geniet. Ik zit er ook helemaal niet mee in om de rekening te betalen: liever dat dan te zitten uitrekenen wie precies wat heeft gegeten en gedronken.»

HUMO Hoe belangrijk is geld voor jou?

HANSSEN «’t Is een middel om comfortabel te kunnen leven. Mijn lief en ik hebben alles wat we nodig hebben: we kunnen de lening van ons huis afbetalen, we kunnen in de supermarkt alles kopen wat we willen, we kunnen op reis als we daar zin in hebben...

»Mijn moeder heeft vier kinderen moeten opvoeden, en ze heeft het nooit breed gehad: zij heeft mij geleerd op een verstandige manier met geld om te gaan. Vanaf mijn 14de kreeg ik 1.000 frank per maand om kleren te kopen: niet veel, maar ik heb daar nooit over geklaagd. Toen ik 16 werd, kreeg ik rechtstreeks het alimentatiegeld dat mijn vader voor mij aan mijn moeder betaalde - 6.000 frank per maand - en daar moest ik alles van doen: kleren, mijn pianolessen, de bus, drankjes op café... Ik heb van jongs af geleerd met een krap budget om te gaan.

»Ik heb lang een hekel gehad aan rijke mensen, en dan vooral aan hun kinderen. Ik heb een tijdje in Schilde gewoond, en daar zag ik dat die rijkeluiskinderen alles zomaar in de schoot geworpen kregen. Ze spanden zich ner-gens voor in, want ze wisten: als het misgaat, kunnen we altijd op papa en mama terugvallen.»

HUMO Waaraan kun jij geen geld uitgeven?

HANSSEN «Aan een handtas van Louis Vuitton: zo’n ding kost meer dan de spullen die je erin kunt steken. Dat is toch absurd? En het logo staat er in grote letters op. Zo weet iedereen meteen: hé, die heeft het geld om een tas van Vuitton te kopen.»

HUMO Wat zou jij nooit doen voor geld?

HANSSEN «In een groep als K3 zingen. Ik heb veel sympathie voor die meisjes, maar ik zou niet kunnen wat zij doen. Ik ben geen faker: ik kan niet doen alsof ik iets leuk vind.»

ONKUISHEID

HANSSEN «Als iedereen wat meer seks zou hebben, zou de wereld er veel beter uitzien en zouden de mensen niet zo massaal voor het Vlaams Blok stemmen. Bij mij is dat verband heel duidelijk: als ik te lang geen seks heb gehad, word ik kregelig. Daar lijdt mijn relatie ook onder.»

HUMO Wat deed je dan toen je geen lief had?

HANSSEN «Ik heb eigenlijk altijd een lief gehad: van m’n 16de tot m’n 18de, van m’n 18de tot m’n 19de, van m’n 19de tot m’n 23ste, en nu sinds vorig jaar. Alleen tussen mijn 23ste en 25ste ben ik vrijgezel geweest. Ik had er echt naar uitgekeken om de bloemetjes buiten te zetten en mijn schade eens goed in te halen, maar ik kan alleen maar zeggen dat het niet prettig was: mijn liefdesleven was één grote chaos. En vooral: ik werd opeens het slachtoffer van de vloek van de kleine piemels.»

HUMO Pardon?

HANSSEN «Ik was op zoek naar vrije seks - ik wilde aan den lijve ondervinden wat ik dacht dat ik al die jaren gemist had. Maar tijdens mijn eerste drie maanden als vrijgezel gebeurde er niets: geen enkele man was geïnteresseerd. Waarschijnlijk straalde ik iets uit wat mannen afschrikte.

»Toen ontmoette ik op een dronken avond een jongen van wie ik dacht: vooruit, laat ik daar maar eens een one-night stand mee proberen. Maar toen we samen in bed lagen en aan het voorspel bezig waren, zag ik van onder de lakens opeens een minuscuul kleine piemel te voorschijn komen, amper een pink groot - in erectie. Ik ben toen heel hard geschrokken, en ik wist gewoon niet wat ik met die kleine piemel moest doen. Ik was veel grotere penissen gewend: ik had nog nooit zo’n kleine gezien.

»We hebben uiteindelijk geen seks gehad. Volgende keer beter, dacht ik, maar toen ik een paar weken later met een andere jongen in bed belandde, bleek die ook een belachelijk kleine piemel te hebben. En de volgende ook! Het was alsof ik werd achtervolgd door kleine piemels.»

‘Ik was toch liever een man geweest. Een man die op zijn strepen staat, dwingt respect en bewondering af; als een vrouw dat doet is ze een bitch.’ Beeld Reporters
‘Ik was toch liever een man geweest. Een man die op zijn strepen staat, dwingt respect en bewondering af; als een vrouw dat doet is ze een bitch.’Beeld Reporters

HUMO In vrouwenbladen wordt toch altijd beweerd dat size doesn’t matter?

HANSSEN «Dat is iets wat mannen hebben uitgevonden. Geloof me: size matters wel degelijk. Toch voor mij, want mijn lichaam is afgesteld op grote piemels. Wat dat betreft heb ik bij mijn huidige lief gelukkig niets te klagen.»

HUMO Wat heb je tijdens dat jaar als vrijgezel nog meer geleerd?

HANSSEN «Dat vrijblijvende seks niet echt mijn ding is: ik vrij toch het liefst met iemand die ik graag zie.

»Ik heb ook geleerd dat goede seks helemaal niet zo vanzelfsprekend is als ik altijd had gedacht. Ik had met al mijn lieven goeie seks gehad; pas als vrijgezel besefte ik dat ik gewoon altijd veel geluk had gehad.»

HUMO Wat betekent goede seks voor jou?

HANSSEN «Van de wereld zijn: niet meer weten waar je bent en wat je doet. En klaarkomen, uiteraard. Gelukkig heb ik daar weinig problemen mee. Vrouwen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen, durven zich volgens mij niet helemaal te geven, tijdens het vrijen, of misschien vinden ze seks gewoon vies. Ik heb seks altijd als iets heel primairs gezien - wellicht omdat ik tussen jongens ben opgegroeid.»

HUMO De volksmond zegt dat mannen meer zin in seks hebben dan vrouwen.

HANSSEN « Voor mij gaat dat toch niet op; ik heb altijd minstens evenveel zin in seks gehad als al mijn lieven. En als mijn huidige vriend geen zin heeft, zeg ik om te lachen: ‘Zeg, ik wil wél een vent die evenveel zin in seks heeft als ik!’

»Ik heb een groter libido dan de meeste van mijn vriendinnen, heb ik gemerkt. Zij kunnen lange tijd geen seks hebben zonder dat er daarom iets aan de hand is. Maar ik zeg soms tegen mijn lief: ‘Schatje, is het niet schandalig? We hebben al drie dagen niet meer gevreeën!’ Het gebeurt niet vaak dat wij twee dagen na elkaar geen seks hebben - na drie dagen begin ik mij serieus zorgen te maken (lacht).»

HUMO Kan porno jou boeien?

HANSSEN «Niet echt, nee. De laatste keer dat ik naar porno heb gekeken, was vorig jaar op Marktrock. Ik moest werken en was in een hotel in de buurt blijven slapen. De volgende ochtend zette ik op televisie toevallig het pornokanaal aan. Daar was net een gangbang te zien: een hoop lelijke naakte mannen met puisten op hun gat en haar op hun rug, die zich aan het afrukken waren en klaarkwamen op het gezicht van één vrouw. Daar vond ik echt niks opwindends aan, integendeel: ik vond het lachwekkend. Ik vroeg me ook af hoe die venten konden masturberen en klaarkomen terwijl er vijf anderen op stonden te kijken.

»Ik lees in de Flair soms brieven van lezeressen in de trant van, ‘Ik heb mijn vriend vanmorgen betrapt terwijl hij onder de douche stond te masturberen. Help, wat moet ik doen?’ Wat is dat voor onzin? Laat die jongen zich toch gewoon aftrekken als hij daar zin in heeft. Alsof masturberen een vorm van bedriegen is.»

HUMO Hoe erg zou je het vinden als je lief je zou bedriegen met een ander? Zou dat het einde van jullie relatie zijn?

HANSSEN «Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat ik monogaam ben - als ik de behoefte zou voelen mijn lief te bedriegen, zit onze relatie niet meer goed en maak ik het liever af.

»Ik zou het zeker niet leuk vinden als ik te weten zou komen dat mijn lief met een ander naar bed is geweest, maar ik weet niet of ik hem daarom de deur zou wijzen. Het hangt ervan af met wie hij mij heeft bedrogen, denk ik. Als hij met pakweg Cameron Diaz naar bed was geweest, zou ik waarschijnlijk zeggen: ‘Goed gedaan, jongen!’ Zo’n kans mag hij toch niet laten liggen?»

HUMO Wie is jouw favoriete onenightstand?

HANSSEN «Ik heb er twee: Mauro Pawlowski en Tim Vanhamel van Millionaire. Mauro is een geweldig knappe gast die fantastische muziek maakt, en Tim vind ik heel cool en ruig, zonder dat hij een macho is. Maar ik weet niet zeker of ik wel met hen naar bed wil: stel dat zij ook een kleine piemel hebben, dan stort mijn wereld in (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234