Het logboek: Sioen op tournee in Zuid-Korea (dag 1)

, door (sioen)

17
sieon korea

Ik ben een tweede keer in Korea! In november 2012 was ik hier al eens voor 6 optredens waarvan er - tot mijn grote verbazing! - enkele waren uitverkocht.

Het begon allemaal in 2006 toen mijn nummer Cruisin' gebruikt werd voor een commercial van 'Bean Pole Clothing', met niemand minder dan actrice Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. Via Twitter en Facebook kreeg ik 6 jaar later nog steeds fanmail uit Korea: de fans vroegen wanneer ze Cruisin' eens live konden horen. En zodoende, na veel mailtjes, Twitter-berichtjes en zelfs gesprekken op de koersfiets (met een journalist van VTM die me een goed contact in Korea bezorgde), kwam ik terecht bij een booker die me in november vorig jaar zes shows bezorgde...

Eén van de eerste dingen die ik in het buitenland doe, is een platenzaak binnenlopen. Wat bleek: in 'Purple Records' waren er reeds honderden cd's van mijn eerste plaat 'See You Naked' verkocht - illegale copies weliswaar . Ik vroeg aan de platenboer, die een fan bleek te zijn, welke indie-bands de moeite waard waren en op de achterkant van hun platen zocht ik naar emailadressen van independent platenfirma's. En hopla, de volgende dag had ik een afspraak met twee firma's en van 't één kwam het ander. Ik tekende een contract bij Chili Music Korea.

Vandaag kwam ik aan in Seoul en het is lente. Man, wat heb ik deze temperaturen gemist. En ja, wat kijk ik uit naar het vervolg van mijn zotte Koreaanse avontuur. In januari kwam mijn de plaat Cruisin' hier op de markt - ja! superorginele titel ;-) - een verzameling van 12 nummers uit de platen die ik reeds in België uitbracht. Er staan de komende drie weken maar liefst 18 interviews op het programma, waarvan een 7-tal voor de radio mét live-sessies, vier grote tv-shows en enkele optredens. Chili Music heeft zijn werk gedaan, ja santé!!

Nu eerst nog even acclimatiseren, de zon zijn werk laten doen,  met wat vrienden afspreken en er dan invliegen. Fighting! (uitdrukking die de Koreanen gebruiken als een soort van 'Yes, we can!')

groet,
Sioel

PS: Duvel en Eddy Merckx al tegengekomen...

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan