Achter de schermen van De Laatste Show: de donderdag van Mieke Debruyne

Deel
16787_Mieke-debruyneIMG.jpg

De Laatste Show kan niet zonder muziek. En eigenlijk is de Laatste Show Band zwaar onderschat. Omdat ze er elke dag staan zou je vergeten wat een goede muzikanten het zijn. Muzikale kameleons zijn het. Ze doen het met Brian Ferry en Frans Bauer, met Chris Isaac, Sharleen Spiteri of Will Tura en bijna altijd gaat de muzikale gast met de glimlach naar buiten. Vooral de buitenlandse gasten zijn onder de indruk als ze zien hoe Riguelle en de zijnen in een handomdraai hun nummer hebben geleerd.
Het is zwijmelen als Bryan Ferry of de Foo Fighters komen maar één van de memorabelste momenten was toen Eddy Wally kwam optreden, twee jaar geleden. Tijdens de repetitie begon Eddy Wally plots te freestylen. Ter plekke bedacht hij een hele tekst, die nog perfect rijmde ook, waarvan een hele strofe gewijd was aan onze bevallige opnameleidster.

Aan het begin van elk seizoen komt Tim, de muziekman, met een overzicht van alle optredens in België en alle buitenlandse muzikale gasten die België aandoen. Dan beslissen we wie we zeker willen, wie we absoluut niet willen en van wie we alleen maar kunnen dromen. Ik hoop zo dat Q-tip ons met een bezoekje verblijdt en de studio op stelten zet.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: