Het logboek: Balthazar tourt met Editors door Europa (vrijdag 18 oktober 2013)

, door (balthazar)

89
balthazar

 

'Enjoy Editors!'
'Have fun with Editors!'
'Next up: Editors!'
'Enjoy Editors!'

Doe dit maal 15 en dan kom je ergens in de buurt van het aantal keren dat we dit al geroepen hebben voor een heuse menigte. We kennen hun uitgebreide show dus al: veel muziek, veel licht, veel handjes en veel gsm's. Een review houden we liever voor onze lieve vrienden die naar het Sportpaleis afzakken, maar de tour is dus al een aardig tijdje zijn gang aan het gaan. De gebaren worden iets groter en de muziek iets strakker. Het contact tussen de bands iets vlotter en elkaars namen iets herkenbaarder.

Gisteren was er geen concert. Om de drie à vier dagen is er een rustdag ingepland, voor ons een extra toeristendag, voor Editors vooral ingepland om Tom zijn stem te sparen. Editors spelen een dik anderhalf uur en elke show scheuren ze alle registers open. Begrijpelijk dus, die rustdagen af en toe. Begrijpelijk ook dat er geen dagboek was, enkel mijn moeder wil weten wat we op een rustdag doen.

Vandaag is het bakken in de zon van Murcia. De locatie is uniek: een plaza de toros waar nu een podium opgetrokken is om vier bands hun ding te laten doen, het is een festival waar twee Spaanse bands ons vervoegen. Wij moeten helaas de spits afbijten. Maar alvorens dat te doen gaan we op zoek naar bloedrestanten in het arenazand – de kuisploeg had zijn werk gedaan, geen onschuldig bloed te vinden.

Om de palmboomsfeer compleet te maken kookt onze chauffeur Hans paella voor de hele groep. Niet overdreven, de man was ooit kok en we zijn zelden zo onder de indruk geweest van een mans kunsten. De Rammstein-muziek op de achtergrond moet je er wel bijnemen. Maar wie houdt nu niet van Rammstein als je met een short en een marcelleke siësta viert met een vino tinto onder een loden zon in de schaduw van onze imposante tourbus. Dan slik je alles.

Tot morgen.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: