Het logboek: Balthazar tourt met Editors door Europa (zaterdag 19 oktober 2013)

, door (jinte deprez)

20
Balthazar
© Anton Coene

 

Dag 6: Barcelona

Barcelona staat gelijk aan the last day of summer. De 10 graden verschil vergeleken met België willen we ons nu niet inbeelden. Laat ons gerust, Frank

In de uitverkochte Razzmatazz zijn Editors op dit moment aan het soundchecken. Het complex is legendarisch voor iedereen die al een stapje in Barcelona heeft gezet. Vergeleken met de voorbije dagen een strak, modern gebouw dat niet de romantiek van de amfitheaters nastreeft. Geen romantiek zoals die gisteren in de plaza de toros aanwezig was. 's Avonds toen de plek volgelopen was (met onder andere de mooiste vrouwen van Spanje, volgens de inwoners van Murcia), de lichten de dramatiek van een Editors-hit in de verf zetten en praktisch alle handen de lucht ingingen, beseften we dat dit toch schoon was, die tour. Heel schoon.

Maar aangezien we nog maar halfweg zijn in de tour, is de tijd nog niet gekomen om nostalgisch te doen. Zeker nu onze versnellingspook van de bus niet meer in achteruit kan, kunnen we beter enkel vooruit kijken. Dingen gaan nu eenmaal kapot, ook instrumenten. We gebruiken nu fluoriserende tape om duidelijk te maken wat kapot is. Flashy, maar de tape houdt alles voorlopig goed samen.

De toekomst brengt ons nog Parijs en een tweede run door Duitsland en Polen om de stadions van Amsterdam en Antwerpen niet te vergeten.

Barcelona staat ook gelijk aan the last day dat we een dagboek bijhouden. Geheimen prijsgeven is altijd onze favoriete bezigheid geweest, maar alles heeft zijn prijs. Sommige namen werden verplicht veranderd, gebeurtenissen werden uitvergroot, maar we zijn steeds eerlijk geweest in de kern van de zaak. We leggen de pennen neer en halen onze gitaren uit. Back to business.

Love you van Balthazar. Tot snel!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: