Steak Number Eight in Seattle (deel 3: Fremont)

, door (godb)

Deel
21602_steak8.jpg

Seattle, 10/1

De staat Washington heeft zowat de strengste drankwet in Amerika, en dat wil wat zeggen: zonder ID en onder de 21 krijg je hier geen druppel drank. De jongens van Steak zijn hier nog maar enkele uren, maar ze blijken er toch al wat op gevonden te hebben: West-Vlaams praten in een nightshop opent blijkbaar allerlei mogelijkheden.

Met een enorme lading Budweiser in de koelkast kan er aan het echte werk begonnen worden, zoals het zoeken van een gitaar voor Brent (die de zijne thuis in het repetitiekot vergeten is).

De American Music Shop ligt vlakbij het motel waarin de hele ploeg logeert, en blijkt een zaak vol te gek muzikaal speelgoed. Alleen: de Baritone-gitaren die Brent zoekt, blijken ze niet te hebben. Geen echt probleem, maar het optreden is woensdag al, dus zullen we morgen elders op zoek moeten.

Fremont, de buurt waarin we verblijven, is overigens helemaal a pretty cool place: een jonge, levendige en alternatieve wijk, waar één of andere grapjas zowaar een metershoog standbeeld van Lenin (!) neergepoot heeft. En waar zowat elke bewoner eruit ziet alsof hij in een rock-, punk- of metalband speelt. Sterker nog: we vermoeden dat dat ook zo is.

Zelfs de barman van Norm's, een bar waar we 's avonds nog een hapje gaan eten, blijkt ooit zelf nog in Studio Seven gespeeld te hebben, de club waar Steak zelfs woensdag zal aantreden (en waar binnenkort ook Lords of Acid spelen): 'Zeer coole club,' vertelt hij. 'Gespecialiseerd in underage shows (als tiener kan je hier ook niet zomaar naar elk optreden).

Het enige probleem is dat ze soms te veel bands op een avond boeken, waardoor sets weleens ingekort worden.'

Maar hey, Steak wordt hier aangekondigd als top of the bill. Als het van ons afhangt, zullen het dus de andere groepen zijn die moeten inbinden.

Hoe dat afloopt? Deze blog houdt u op de hoogte.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: