Een nieuwe klacht tegen Roger Vangheluwe

, door (ja)

50
Roger Vangheluwe
© Imageglobe

De klacht is afkomstig van een voormalige bewoner van Huize Godtschalck in Loker, een deelgemeente van Heuvelland, in de Westhoek, vlak bij de Franse grens. Aanvankelijk was het tehuis een weeshuis, nu vangt het kinderen in problematische opvoedingssituaties op, van wie de fysieke of morele gezondheid in gevaar is.

De man die de klacht indiende, heeft er het grootste deel van zijn jeugd doorgebracht. In de klacht die zijn advocaten Tine Verbeke en Walter Van Steenbrugge op 18 juli indienden, staat: 'Klager werd vanaf zijn achtste seksueel, emotioneel en fysiek misbruikt door gewezen bisschop Roger Vangheluwe in het tehuis Huize Godtschalck te Loker, alsook tijdens de vakanties die hij samen met de andere kinderen van voornoemd tehuis doorbracht te Oostduinkerke.'

De klacht is niet alleen tegen Vangheluwe gericht, verduidelijkt Van Steenbrugge, maar ook tegen onbekenden, die verzuimd hebben hulp te verlenen aan een minderjarige in nood, én tegen de bevoegde instantie die heeft nagelaten een onderzoek naar de feiten te voeren - de katholieke kerk, dus.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: