Yasmine Kherbache, de kabinetschef van Di Rupo

, door (ego)

34
Kherbach
© Marco Mertens

De kabinetschef van Elio Di Rupo mocht aan de arm van de premier de Britse troonzaal in. Het leven zoals het voor weinigen is weggelegd: een kushandje aan Kate Middleton, een knipoog van prins Charles én een warme hug van Michelle Obama.

'Ik ben redelijk nuchter in dat soort zaken,' lacht Kherbache, 'maar van Michelle Obama was ik echt wel onder de indruk. Elio stelde mij voor als kandidate bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Michelle heeft me een knuffel gegeven en veel succes gewenst.'

Ja, het gaat hard voor Kherbache. Dochter van een Belgische moeder en een Algerijnse vader, wonderkind van de socialistische partij. Eerst raadgever en adjunct-kabinetschef bij haar ontdekker Frank Vandenbroucke, vervolgens kabinetschef van Ingrid Lieten en Elio Di Rupo en straks als 'wit' konijn op de Antwerpse SP.A-lijst, net onder Patrick Janssens. Het lijkt een moedig manoeuvre: de – weliswaar Vlaamse – kabinetschef van onze geliefde leider naar de kop van de Antwerpse lijst katapulteren. Zeker nu Bart De Wever van de strijd om stad- en gemeentehuizen een kruistocht tegen de PS heeft gemaakt. Kherbache steigert als ik die bedenking ter introductie op tafel gooi.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: