Wat als 'Wat Als?' een Emmy wint?

, door (th)

2
wat als?

'Desnoods spring ik eraf, want met twee Emmy’s kan ik gerust sterven.' Maar is er ondertussen ook sprake van een Emmy-effect? Gaan Vlaamse tv-producten steeds vaker internationaal? 'De interesse is er, maar een Amerikaanse Tom Waes is niet zo snel gevonden.'

Soms lijkt het bij Shelter meer op een internationaal callcenter dan op een productiehuis gespecialiseerd in comedy. Het is hier, vanuit een herenhuis in de schaduw van het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten, dat de vrolijke verovering en betovering van de wereld plaatsvindt. Canada aan de lijn.

De beelden van de Canadese 'Wat als?' hadden verleden week moeten binnenlopen, maar de productie loopt vertraging op. Een mail uit Rusland. Ook daar zijn ze bezig met een eigen versie van 'Wat als?' Bericht uit Oekraïne. Daar is getekend voor een derde reeks van 'Benidorm Bastards' en ook 'Wat als?' is er verkocht.

Telefoon uit Nederland. De tweede reeks van 'Wat als?' komt er binnenkort op het scherm. De afleveringen werden ter plaatse gedraaid, maar bij Shelter gemonteerd. 'We volgen het graag nogal nauw op,' stelt Tim Van Aelst, één van de medeoprichters van Shelter en tevens hoofd, hart, arm, been en elleboog van het bedrijf.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: