Cherchez La Femme: Alice Reys, Mevrouw Tom Van Dyck

Deel
13344_mevrouwvandyck.jpg

Als u zich zou afvragen wat er met de hinnikende Alain Van Dam uit 'Het Eiland' en de doortrapte Vincent Dockx uit 'Matroesjka's' is gebeurd: acteur Tom Van Dyck (34), heeft zich de voorbije maanden op de regie en productie van 'Kleine Tony' geworpen, een theaterstuk van de Nederlandse film- en theatermaker Alex van Warmerdam, dat volgende week in Antwerpen in première gaat. In 'Kleine Tony' draait alles rond een ingewikkelde driehoeksverhouding tussen een analfabete boer, zijn vrouw die het beu is altijd de ondertitels van de tv hardop te moeten voorlezen, en een jonge onderwijzeres uit de stad die wordt ingehuurd om de boer te leren lezen. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden en Alice Reys, de 36-jarige Nederlandse echtgenote van Tom Van Dyck. Waarmee we meteen zijn waar we moeten zijn: Cherchez la femme!

HUMO Jij had in de jaren negentig een veelbelovende carrière in Nederland, zowel in het theater als op de televisie - tot je zeven jaar geleden Tom leerde kennen en naar Vlaanderen verhuisde, waar je als actrice nauwelijks nog aan de bak kwam.

ALICE REYS « Ja, nadat ik Tom had ontmoet, heb ik gewoon mijn hart gevolgd: de liefde was belangrijker dan mijn carrière.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: