Stoppen met roken: BV's doven de sigaret

1
13384_rokenaspe200.jpg
Kuchen. Hoesten. Rochels. Bruine fluimen. Zwarte fluimen. Stinkende adem. Verzwakte uithouding. Chronische bronchitis. Bruine tanden. Gele vingers. Een grauwe huid. Piepende ademhaling. Kleinere en ongezondere kinderen. Verhoogd risico op een miskraam. Daling van het aantal zaadcellen. Impotentie. Vroege menopauze. Snurken. Maagzweren. Hart- en vaatziektes. Mondkanker. Keelkanker. Slokdarmkanker. Leverkanker. Longkanker.

Maar los van die probleempjes is roken perfect gezond, uitermate gezellig en lekker na een maaltijd of seks, zo verzekeren specialisten ter zake ons! We hebben dus geen flauw idee waarom die verduivelde Rudy Demotte vanaf 1 januari per se het roken in restaurants wil verbieden, zeker omdat stoppen met roken niet zomaar gaat. Dat blijkt althans uit de ellende die de rokend Vlaanderen moest doorstaan om van de ongezonde gewoonte af te raken. Neem nu het verhaal van...

Pieter Aspe: 'Ik begin opnieuw'

Bestsellerschrijver Pieter Aspe rookte, net als zijn hoofdpersonage inspecteur Pieter Van In, drie pakjes per dag. Vier maanden geleden stopte hij omdat hij pijn in de borst voelde. Twee weken later moest hij voor een hartoperatie onder het mes.

HUMO Is het moeilijk om van de sigaret af te blijven?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan