Goedele Liekens onthult de resultaten van Humo's Pertinente Penisenquête

Deel
13391_artikelbeeld_goedele.jpg
Piemeltje, piemeltje aan de wand, wie heeft de grootste van het land? Als we de resultaten van Humo's Pertinente Penisenquête mogen geloven, liggen onze lezers in ieder geval een lengte voor op de rest van de mannelijke bevolking. Maar liefst zeventig procent van de respondenten beweert dat zijn jongeheer (in erectie) tussen de 15 en de 20 centimeter meet - terwijl een normale standaardmaat rond de 13 centimeter schommelt. Humo lezen kan dus ernstige gevolgen hebben.

De resultaten van onze Penisenquête, waaraan 12.000 mannen en 5.000 vrouwen deelnamen, zitten ook verwerkt in het pas verschenen 'Haar penisboek' van seksuologe Goedele Liekens, die zich - na 'Het vaginaboek' opwerpt als woordvoerster van... de genotsknots!

Halverwege het gesprek, net als wij aan maten en gewichten toegekomen zijn, druppelt een bejaardenbus het cafetaria van cultureel centrum De Westrand binnen, waarop we gauw-gauw de allergênantse foto uit het boek - een close-up van een fier geheven roede - onder een berg papier schoffelen.

Terwijl de oudjes binnenschuifelen en nieuwsgierig in onze richting kijken, verdiepen wij ons in allerlei weetjes over 's mans trouwste kameraad. Zo komen we te weten dat een man gemiddeld 7200 keer in zijn leven ejaculeert - 2000 keer daarvan door masturbatie - en dat bij 'zijn kleine dood' telkens 200 miljoen spermacellen hun weg naar buiten zoeken. Ook nog interessant: als de mannen van de Walibri-stam in centraal Australië elkaar begroeten, schudden ze niet elkaars hand maar elkaars penis. Of deze: gitaarvirtuoos Jimi Hendrix had een kolossale penis die bijzonder geliefd was bij groupies. Van zijn edele delen werd meer dan één afgietsel gemaakt. Ook Raspoetin had een superpenis: 33 centimeter in erectie, volgens zijn dochter (don't ask). Na zijn dood werd dit pronkstuk op sterk water bewaard, maar momenteel is men het spoor bijster. Ook de penis van de - waarschijnlijk impotente - Napoleon is zoek, ondanks verwoede speurtochten van onder anderen wijlen Boudewijn Büch.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: