Ex-drummer: gestamel en getreiter met Tim Vanhamel en Flip Kowlier

Deel
13394_vanhamel_kowlier.jpg

We zijn op bezoek bij Tim Vanhamel, in een voornamelijk Marokkaanse wijk in Antwerpen. Tim is bij de buren naar de kapper geweest: 'Pas toen ik buitenkwam en eens om me heen keek, besefte ik dat bijna alle Marokkanen zo'n kapsel hebben.'

Ook op bezoek: Flip Kowlier, zaterdag 27 januari op De Nachten voor één keer bassist van Millionaire (een dag later in de Melkweg in Amsterdam doen ze het nog eens over). Aanleiding is 'Ex-drummer', de verfilming van het boek van Herman Brusselmans, met op de soundtrack naast Kowlier en Millionaire onder anderen Madensuyu, An Pierlé & White Velvet, Ghinzu en Arno. 'Ex-Drummer' komt op 31 januari in de zalen, maar wordt op De Nachten in avant-première vertoond. Voorlopig trekt de soundtrack (in Antwerpen live gebracht door Millionaire, Madensuyu, Blutch en The Experimental Tropical Blues Band) meer aandacht dan de film: titeltrack 'De grotste lul van 't stad' van Kowlier is hotshot op Studio Brussel, en eerder vandaag is MTV bij hem op bezoek geweest.

FLIP KOWLIER « Ze hebben de voor de hand liggende vragen gesteld. Of ik een fan van Brusselmans ben. Of ik al zijn boeken heb gelezen. En dan antwoord je dat ze allemaal even machtig zijn (lacht). Ze kwamen van bij Brusselmans, ik hoop dat hij even vriendelijk is geweest over mij.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: