Exclusief: Humo sprak met Michael Rasmussen

Deel
13634_rasmussenbig.jpg

Hij had zonet de bergrit met aankomst op de Aubisque gewonnen, en niets leek hem nog van de eindzege in Parijs te kunnen houden.

Wat Rasmussen niet wist, was dat zijn ploegmanager Theo de Rooij kort daarvoor telefoon had gekregen van een journalist. Of het klopte dat de Deense lichtgewicht in juni niet in Mexico was, bij zijn schoonfamilie, zoals hij aan de bevoegde dopinginstanties had doorgegeven, maar in Italiƫ? Davide Cassani, ex-prof en tv-commentator bij de RAI, had hem namelijk met eigen ogen zien trainen in de Dolomieten: de twee hadden zelfs nog een babbeltje geslagen. Door Cassani's verklaring stortte het kaartenhuisje van Rasmussen in: bleek dat hij de hele maand juni geprobeerd had aan onverwachte dopingcontroles te ontsnappen. De Rooij zette zijn bijna-Tourwinnaar uit de koers, waarop de Rabobank-directie hem ook nog eens ontsloeg.

Nu, vijf maanden later, geeft Rasmussen zijn versie van de feiten. Tijdens een lang gesprek bij hem thuis in het Italiaanse Lasize hield hij zijn betoog, zinderend van opgekropte woede: de waarheid volgens Pietje de Leugenaar.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: