Er staat een Smart in de gang: hier reed al 59 keer een auto tegen de gevel

Deel
13655_botshuis_250.jpg

De weg gaat tweehonderd meter rechtdoor langs de huizen, mét het gevarenbord en mét het blauwe bord dat aangeeft dat er een bocht aankomt. Er flikkeren continu twee oranje knipperlichten, en rood-wit reflecterende visgraten zetten de scherpe knik extra in de verf. Rechtdoor rijden is geen optie, er staan huizen, en zo komen we aan de haakse bocht naar links én het huis - Haagstraat nummer 39 - waar in dertig jaar al negenenvijftig auto's tegenaan zijn gebotst, omdat ze de bocht ondanks al die voorzorgen 'niet gezien hebben' of verkeerd hebben ingeschat. Humo zit vandaag in de hoek waar de klappen vallen.

In de huiskamer bladeren Claudia Grooten (40) en haar vader Jean (76) door de krantenknipsels. Claudia woont al dertien jaar in het huis. Haar vader woont een goeie honderd meter verderop en kent de toestand van nabij.

Het volledige interview met Claudia en Jean Grooten leest u vanaf dinsdag 24 juni in Humo 3538. Wij verzamelden voor u een reeks tenenkrullende videofragmenten van autocrashes, te beginnen met de bewakingsbeelden van een wel heel eigenaardig kruispunt in Sint-Petersburg.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: