Experimenteel reizen: op vakantie in uw kelder, liften met een ijskast en andere ongemakken

Deel
13761_J.Henry250.jpg

Binnenkort klinkt weer de lokroep van de zomervakantie. Als u vasthoudt aan uw jaarlijkse stekje in de Provence, uw balkonzicht aan de Belgische kust of uw wollensokkentocht langs alpiene berghutten, dan kunt u onderstaand stuk ongelezen laten. Maar als u altijd al een low budget-trekking door de gangen van de Pensioentoren hebt willen ondernemen, graag Slovaakse industriesteden of Franse treinperrons bezoekt en het geen gek idee vindt om uw aanstaande skivakantie in Heist-op-den-Berg door te brengen, dan is dit helemaal iets voor u! Dan betreedt u immers de onbetreden paden van het experimentele toerisme.

Wie op dat gebied al enige bagage heeft, is Joël Henry (51), een Frans freelance-journalist en één van de belangrijkste samenstellers van 'The Lonely Planet Guide to Experimental Travel'. Henry woont in Straatsburg en haalt me af aan het station. Goeie reis gehad, vraagt hij. Rien de spécial, antwoord ik. Hij zal me leren, zegt hij.

HUMO Onderweg ben ik langs Luxemburg gekomen. Dat is voor jou een bekende en tegelijk onbekende stad: je kent ze alleen van de geluiden, want je hebt ze bezocht als blindeman.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: