Hoofd tussen de sterren, voeten tapdansend de nacht in

Deel
13783_grotstelulvanstad.jpg
Het was weer een bijzonder fijne uitdaging die ze ons vorige maandag in de nek geduwd hadden, want o wee als uit onderstaand resumé zou blijken dat wij ook maar één topact gemist hebben! Dan volgde een jaar lang alleen maar Jean-Marie Dedecker interviewen, zo had men ons gedreigd, en Wendy Van Wanten, en haar Franstje, en Renaat Landuyt, en Pieter De Crem, en erger!

En bijvoorbeeld niet meer rondhangen met Flip Kowlier en Tim Vanhamel, die - hoe toevallig! - de Pop Poll met een hoogtepunt openden door er bijzonder lekker in te knallen met 'De grotste lul van 't stad', het soort song dat gemaakt is om Sportpaleizen meteen bij de les te krijgen.

Die les luidde overigens dat u vooral wilde lachen: met Frans Deprez (vader van Wouter, de Man Om Wie U Het Hardst Moest Lachen) en met Kamagurka, die - zoals de traditie dat voorschrijft - tot Beste Tekenaar werd bekroond. De grote K. bedankte het Spowtpaweis met een vewhaal ovew een bewoek aan de diewentuin dat het uitewste van onze concentwatie wewgde om het hewemaaw te begwijpen! Maaw de cwou waw wel gwappig.

Voor de verandering (en omdat het volgens Guy Mortier 'niet alle dagen Hitler kan zijn') koos u eens niet Canvas maar wel Eén tot Beste Televisiestation. Een resultaat dat nethoofd Mieke Berendsen van pure blijdschap in een nogal, hoe drukken we dit beleefd uit, verrassende act in de jazzballet- en zelfexpressie-sfeer deed losbarsten: pure cringe, van de makers van 'Emma' en 'Witse' - ervaring genoeg, dus - maar dan wel cringe met een (alweer) prima clou.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: