Moord volgens het boekje: de weduwe en de biograaf van Alexander Litvinenko, de vergiftigde Russische spion

Deel

De opdracht voor de liquidatie van Alexander Litvinenko, de voormalige KGB-spion die vorig jaar in Londen werd vermoord, kwam rechtstreeks van het Kremlin. Dat zeggen de weduwe van de ex-spion en zijn vriend en biograaf Alex Goldfarb. Ze spreken voor het eerst over de lange doodsstrijd van het slachtoffer en over de duistere sujetten die hem hebben vergiftigd.

''Zelfs al hadden de artsen dat gif de eerste minuut gevonden, dan nog hadden ze niks meer voor mijn man kunnen doen''

- Mevrouw Litvinenko, een halfjaar geleden werd uw man op mysterieuze wijze vermoord met het radioactieve gif polonium-210. Dat gif zit ook in uw lichaam. Hoe gaat het nu met u?

Marina Litvinenko « Aanvankelijk was het niet zo duidelijk hoe zwaar ik zelf besmet ben. Ik was wanhopig. Ik dacht: binnenkort ga jij ook dood en zal je zoon geen ouders meer hebben - Tolik was twaalf jaar op het moment van de moord. Daar kwam nog bij dat mijn man voor m'n ogen gestorven was. In plaats van in m'n eentje te rouwen, moest ik de media-aandacht van zowat de hele wereld doorstaan. Toen bleek dat je met polonium in je lijf kan overleven. Voorlopig gaat het goed met me: ik word nog elke ochtend wakker.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan