Grootmoeder, waarom trekt u zulke grote ogen?

6
13856_penisprofhoebeke.jpg

Zullen we de goede voornemens van de mannelijke Humo-lezers maar meteen kelderen? Uw penis laten verlengen heeft geen zin. Negentig procent van de geopereerden is achteraf ontevreden. Langer is níét beter, dikker zeker niet, en al de rest is gelul. 'Maar ja,' zegt professor Piet Hoebeke: 'mannen willen een worst, om het maar eens plat te zeggen. Zo'n dik ding dat tussen hun benen bungelt.'

Het voorbije jaar haalde uroloog Hoebeke het wereldnieuws. Met een team van het UZ Gent was hij erin geslaagd in één operatie 'een penectomie gevolgd door een falloplastie' te verrichten: een door kanker aangetaste penis van een zestienjarige jongen werd eerst geamputeerd en daarna vervangen door een nieuwe - waarmee de jongen twaalf dagen later alweer kon plassen. Een internationale primeur.

Penissen verwijderen doet de professor al sinds de jaren tachtig, toen de eerste transseksuelen zich meldden voor een geslachtsoperatie. Sinds de jaren negentig 'maakt' hij er, samen met de collega's plastisch chirurgen, ook met de huidflap van een voorarm. En nu kan hij dus alles in één keer: verwijderen én maken. Piet Hoebeke is, tot zijn eigen verbazing, in twintig jaar tijd de ultieme mannetjesmaker geworden. Een goed gesprek met Professor Penis.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: