De Week van Wouter Deprez

Deel
13990_WouterDeprezSPeleman.jpg

Maar zou hij zijn week niet liever doorbrengen zoals driekwart van de stervelingen, met name gezeten op een poef en kijkende naar zijn high definition lichtbak? Of heeft hij nog altijd datzelfde piepkleine zwart-wittoestel van enkele jaren geleden in huis?

Wouter Deprez «Nee jong, ik heb al een tijdje geen kabelaansluiting meer, en mijn laatste televisietoestel was er eentje met ingebouwde videorecorder dat ik had geleend van een buurman. Ik ben intussen vergeten waar het staat, kun je nagaan hoe lang het geleden is dat ik nog eens een programma live op televisie heb gezien.

»Of nee, ik lieg: als ik op tournee ben, kijk ik na de voorstelling altijd nog wat televisie op mijn hotelkamer, maar dan zoals een heroïneverslaafde die zich na drie jaar clean te zijn nog eens flink mag laten gaan. Als ik vervolgens om drie uur 's nachts wakker word bij het testbeeld weet ik meteen weer waarom het beter is dat ik geen kabelaansluiting heb (lacht). Dat ik geen televisie heb, komt dus niet doordat het medium me niet interesseert, of doordat ik een snob ben, maar alleen omdat ik de discipline mis om dat ding af en toe uit te zetten.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: